Kerítésen innen

A húsleves-rántotthús-koviubi kombó, mint “luxus-kaja”?

A húsleves-rántotthús-koviubi kombó, mint "luxus-kaja"?

Sok magára kicsit is adó háztartás bevált vasárnapi menüje a jól bevált húsleves-rántotthús-savanyú kombó, de meddig maradhat az, ha az infláció ilyen ütemben halad? Erre a kérdésre kereste a választ a KSH adatai alapján az Mfor.

Élet, Te drága….

A statisztikai hivatal júliusi inflációs jelentése alapján nézte meg az Mfor, hogy mennyit drágult a klasszikus magyar vasárnapi menü két komponense, a húsleves és a rántotthús. Az nagyjából közismert mindenki előtt, hogy a legtakarékosabb dolog még mindig otthon megfőzni magunknak.

Ennyi az annyi….

Egy mezei csirkehúsleves alapanyagainak összértéke a 2018-as 911 forintról 1398 forintra emelkedett (itt kell megjegyezni, hogy a hatósági árak torzító hatása miatt sem csirke farhát, sem csirkemell nem került a levesbe) és a leglátványosabb része ennek a görbének mindenképpen az utóbbi év lesz, amikor 1032 forintról ugrott fel az előbb említett 1398-ra. A többi klasszikusról:

  • a lecsó 1700-ról 2100-ra,
  • a kakaós palacsina 430-ról 530-ra nőtt.

Ugyanez a másfélszeres drágulás figyelhető meg a sertéskarajból készült rántotthús esetében is, itt 1325 forintról indultunk 2018-ban (ez 60 dkg húst jelent + panír + olaj) és júliusban 2051-nél jártunk. Hozzá kell tenni, hogy a nagy ugrást itt is az elmúlt egy év hozta, ez alatt 1633 forintról mentünk fel 2051-re.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Szólj hozzá!