A pápa csak a Szentatya, az Atya – maga Orbán Viktor – Idén is megszentelték a miniszterelnök hivatalát

Olvasom a Népszavában: „A keresztény hagyományoknak megfelelően vízkereszt napján idén is sor került a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor házszentelésére – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

…a keresztény ökumené jegyében…

Csütörtök reggel az épületben dolgozó állami vezetők és munkatársak részt vettek Bese Gergő római katolikus plébános áhítatán, majd sor került a Karmelita miniszterelnöki irodasorának megszentelésére. Gergő atya ezt követően a kormányzati irodák ajtófélfáinál is elvégezte a szertartást.” Semjén Zsolt a fénykép tanúsága szerint értékes segítséget nyújtott a műveletben.

A szertartást katolikus atya végezte, de erősen remélem, hogy a keresztény ökumené jegyében, merthogy – ugyan semmi közöm hozzá, de – ha jól tudom, a miniszterelnök úr református, és úgy rémlik, hogy II. János Pál pápa a hívők (és nem hívők) üdvözülésében kivételes szerepet tulajdonított a római katolikus egyháznak.

…a miniszterelnök úr jóban van az Úristennel…

Úgy egyébként pedig maga, a művelet, a házszentelés (Semjén Zsolt jelenléte ellenére) semmiképp nem árthatott a hivatalnak, ámbár talán nem is használt. Az Alaptörvény előírása szerint Magyarországon állam és egyház elkülönülten, de egymással szoros kapcsolatban működnek, s ez a hitéleti(?) akció bizonyára megfelelt a Fidesz-KDNP szabta a követelményeknek. A tiszteletre méltó hívők (bármely vallás követői) örülnek ennek, hiszen ha a miniszterelnök úr jóban van az Úristennel, az csak hasznunkra válhat.

Csak a magamfajta ostoba hitetlen találja visszataszítóan álszentnek az egész orbáni kereszténydemokrata politikai cirkuszt, amely se nem keresztény, se nem demokrata, s (A Fidesz múltját ismerve) valójában nem egyéb, mint a valódi hívők arcán csattanó fideszes pofon, vagy legalább porhintés, merthogy az történt, hogy

az állam és az egyház az Úr 2022. évében ismét egyesült Magyarországon Orbán Viktor szolgálatában.

Semjén úr mondotta volt nem is oly régen, hogy ami jó az Egyháznak, az jó Magyarországnak és viszont

Ez ugyan alapvetően ostobaság, de amennyi közpénzt kapnak a kedvelt nagy egyházak a kormánytól, annak alapján ez (egy irányban) akár még igaz is lehet. Viszonzásképpen a papok (például legutóbb a hitgyüli apostola) a kormány támogatására buzdítanak a szószékről. Ferenc pápa, a katolikus egyházfő (aki a kormánypárt publicistája szerint csupán egy „demens vénember”) a hívők számára nem ilyen iránymutatást fogalmaz meg, de

a pápa csak a Szentatya. Hiszen az Atya – maga Orbán Viktor. Az istenfáját!

Fotó: Cseri László

 

A pápa csak a Szentatya, az Atya – maga Orbán Viktor - Idén is megszentelték a miniszterelnök hivatalát

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük