Idő kérdése, hogy a 65 év feletti korosztály mikor fertőződik meg – egy szakorvosi vélemény Pécsről

“Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően” – üzente a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vezetője.

Maszk, kézmosás!

Dr. Kanizsai Péter közösségi oldalán közzétett posztja:

“Nem szoktam feleslegesen írogatni, de most úgy érzem itt az ideje, hogy felhívjam a figyelmeteket pár dologra.
A CoVID – szerintünk, akik nap, mint nap találkozunk vele és látjuk, hogyan terjed – egy valós betegség.

Nem fog mindenki meghalni, de lesznek (már vannak is…) betegek. Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Ennélfogva az SBO terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár. Ehhez türelmeteket/türelmüket kérem.

Az, hogy úgy tűnik, semmi sem történik, nem igaz, az ajtók mögött pörög az élet

Igyekszünk mindenkit tájékoztatni, de ez sem lesz zökkenőmentes.

Egyszóval: nehéz időszak elé nézünk, mindenkitől kérem, hogy legyen toleránsabb, türelmesebb, hordjon maszkot zárt térben, mosson kezet gyakran, kerülje a direkt kontaktust!

És még valami:

NEM tudunk tesztelni mindenkit. Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, aki behoz minden beteget a sürgősségre, ahol el fogjuk látni.”

https://www.facebook.com/plkanizsai/posts/10158678235489292

Friss adatok!

341 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 9304 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 626 fő, 3972-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 4706 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormány hivatalos honlapján.

homofób

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük