Időjárás az év végére: nem lesz sok köszönet benne! – valami véget ér, valami kezdődik

Kedd éjszakai időjárás: a  Tiszától nyugatra felhősebb ég mellett, elszórtan, elsősorban a déli megyékben, illetve az északi határvidéken alakulhatnak ki esők, záporok. A Tiszántúl térségében kevés felhő, derültebb égbolt a valószínűbb csapadék nélkül, de mi yen idő lesz életünk legkülönösebb szilveszterén és újévkor?

Borúra is ború

A délkeleti országrészben erős marad, máshol fokozatosan mérséklődik a szél.

Szerdán túlnyomórészt borongós idő lesz, a keleti határvidék fölött lehet eleinte kevesebb, szakadozottabb felhőzet, majd ott is beborul.

Reggel, délelőtt a délnyugati és középső országrészben, délután egyre inkább keleten várható tartósabb eső, de szemerkélés, szitálás nyugaton is lehet. Tovább gyengül a szél, de délkeleten, délen, délelőtt még lehetnek erős széllökések.

Éjjel hidegfront érkezik. Északnyugatira fordul és a Dunántúlon ismét élénkül a szél, másutt gyenge marad a légmozgás. Zömében erősen felhős, borongós időben egyre inkább csak keleten valószínű szórványosan eső, miközben hajnalra, északnyugaton a felhőzet is elvékonyodhat, felszakadozhat.

<<FRISS HÍREINK!>>

Különös szilveszter

Csütörtökön hidegfront lesz felettünk. Többnyire borult lesz az ég, északnyugaton vékonyodhat el időnként a felhőtakaró. Eső elsősorban délen és keleten valószínű, de északabbra sem kizárt itt-ott kialakuló szemerkélés. Mérsékelt, északnyugaton élénkebb északnyugati szél fúj. Szilveszter éjszakáján is nagy valószínűséggel marad a borult ég. Eső az ország déli és keleti felén valószínűbb, másutt kisseb az esély rá. A halmazállapot váltás esélye a hegyekben is csekély.

Újév első napján kelet felé távozik a csapadékmező, nyugat felől csökken a felhőzet. A Dunántúlon több órás napsütésre van kilátás, míg keleten, északkeleten egész nap felhős maradhat az ég. Délután már ott sem valószínű eső.

– Szombaton a nyugati országészt újabb szórványos záporokat, esőket is adó felhősáv érheti el, miközben a keleti térség felett szakadozhat a felhőtakaró, kisüthet a nap. Néhol felélénkül a déli szél.

– Vasárnapra borongós időre van most kilátás. Eső, szitálás elsősorban a Duna vonalától keletre ígérkezik. Gyenge, néhol élénkebb déli szél fúj.

– Hétfőn dél felől csökkenő felhőzet most a legvalószínűbb. Eleinte északon még lehet kisebb eső, majd szűrt, bujkáló napsütés kialakulása várható.

Nem sok jót ígér tehát még az időjárás előrejelzés sem. BUÉK

Forrás: eumet.hu.

időjárás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük