Időjárás - "Elvonult a vihar felsütött a nap" - Városi Kurír

Sorting by

×

Időjárás – “Elvonult a vihar felsütött a nap”

Már el is hagyta az ország területét az a lehűlést hozó front ami a mai napot sokaknak megkeserítette. Jöhet vissza a korai nyári időjárás, holnap már ismét hétágra süt a nap.

Hirdetés

Kedd

Délután, hidegfront alakítja időjárásunkat. Az ország középső sávjában élénk, erős ÉNY-i szélre, keleten erősen felhős, borongós időre van kilátás, de a Dunántúlon már napsütésre is számítani lehet. Többfelé várható eső, záporeső, néhol egy-egy zivatar.

Éjjel, keleten eleinte még lehet kisebb eső, majd megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Keleten is megerősödik az É-i, ÉK-i szél.

Szerda

Túlnyomórészt napsütéses, az évszakos átlagnál pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletű időre van kilátás, keleten még élénk, majd legyengülő széllel, erős UV sugárzással. Csapadék nem hullik.

Éjszaka eseménytelen, derült idő várható.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

kedd délután +18 – +27,

szerda reggel +6 – +12,

szerda délután +18 – +22,

csütörtök reggel +4 – +7 fok körül alakul.

A folytatásban

– Csütörtökön derült, csapadékmentes, kellemes nyárias idő ígérkezik, átlagosnak megfelelő hőmérséklettel.

– Pénteken napos, mérsékelten felhős, melegedő idő valószínű. Az Alpokalján nem kizárt egy-egy záporeső, zivatar.

– Szombaton előreláthatólag egy hidegfront érkezik, délutántól itt-ott egy-egy heves zivatarral, szélerősödéssel. A front előtt 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

– Vasárnap kissé hűvösebb, de kellemes hőmérsékletű, nagyobbrészt napos, az ország középső sávjában szeles időre lehet készülni. Nyugaton és északkeleten elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar.

Biometeorológia

Kedden hidegfronti hatásra számíthatunk, többfelé kisebb esővel, záporokkal, néhol zivatarral. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. A csapadék a szív és érrendszeri betegeket viselheti meg. A helyenként megerősödő szél ingerlékenységet okozhat. Kirándulást erre a napra ne tervezzenek. Esernyőt vigyenek magukkal!

Szerdán keleten eleinte erős ÉK-i szél mellett még hidegfronti hatás várható, majd fokozatosan mérséklődik a szél, legyengül, estére megszűnik a fronthatás. Sok napsütés, csapadékmentes idő lesz, így esernyőre nem lesz szükség. A kialakult egészségügyi panaszok enyhülnek, illetve megszűnnek.

(Forrás)

(Ez történt eddig ma!)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.