Időjárás: hétvégén hidegfront érkezik, helyenként gyenge fagy is előfordulhat

Itt a hétvége, már utazgatni is lehet az országban, de mit szól ehhez az időjárás? Ugyan esik majd itt-ott, meg a szél is feltámad, frontok is jönnek-mennek, de azért nem rossz ez!

Pénteken szép napos, kellemes, de keleten hűvös időre számíthatunk.

Csapadék estig nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, és jellemzően északnyugati irányú. Éjszaka országszerte beborul az ég, és a Dunántúlon, majd a középső országrészben is elered az eső.

forrás: Eumet.hu

Szombaton

is alapvetően mérsékelt, D-re forduló szél lesz jellemző. Délelőtt a Dunántúl térségében még borongós idő és főként északnyugaton gyenge esők várhatóak. A keleti országrészben napos, gyengén felhős idő ígérkezik. Délutánra, északnyugaton is megszűnnek a kisebb esők, záporok, átmenetileg kissé csökken, szakadozik a felhőzet. Keleten marad a napsütés és a kevés felhő.

Estétől, északnyugat felől hidegfront hoz kiterjedt, tartós esőt és megerősödő ÉNY-i szelet. Hajnalban már a Tiszántúlon is elered az eső, miközben nyugaton megszűnik a csapadék.

Legvalószínűbb folytatás…..

Vasárnap, hétfőn és kedden változóan felhős-napos idő mellett, elszórtan fordulhatnak elő záporok, főként keleten zivatarok. Kissé hűvös lesz, és erős északi, északnyugati szél fúj.

Szerdán előreláthatólag már csak elvétve fordulhat elő futó zápor, északon egy-egy zivatar, és a napsütésé lesz a főszerep. Mérséklődik a légmozgás. Kissé emelkedik a hőmérséklet, kellemesen alakul az idő.

Csütörtökön ismét változékonyabb, felhősebb időre van kilátás, többfelé kevés csapadékkal. Kissé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük