Sorting by

×

Időjárás: hózáporok közelegnek

Egyre biztosabbak az időjárás előrejelzések, ma már a meteorológia tudomány és nem jóslás. A következő néhány napra hideg téli időt jeleznek. vigyázzanak magukra a hidegben!

Csütörtök

Rétegfelhős, párás időre számíthatunk. Főleg a délnyugati és az északkeleti tájakon várható tartósabb köd. Estétől észak felől szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Reggel -1, délután +5 fok körül alakul a hőmérséklet. Estig a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkülhet meg.

Péntek

Hajnalban a Tiszántúlon még előfordulhat hószállingózás, majd az erős, viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. Napközben felhőátvonulások lesznek, melyekből elszórtan fordul elő hózápor, zápor. +6, +7 fok körüli enyhe idő lesz.

Szombat

Napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé kezdődik csapadék: a Tiszántúlon havazás, máshol eső, havas eső. A DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. 2-7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Hajnalig még lehet vegyes csapadék, majd a nagy területen viharossá fokozódó ÉNy-i szél felszaggatja a felhőzetet, kisüt a nap. Délután felhőátvonulások várhatók, egy-egy záporral. 5 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő

Újabb felhősödésre van kilátás, de estig számottevő csapadék nem lesz. Estétől már előfordulhat havas eső, majd hó. 0-5 fok között alakul a csúcsérték. (Köpönyeg)

Biometeorológia

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Tovább enyhül az idő, de erősen felhős lesz az ég. A frontra érzékenyeknél jellemző lehet a fejfájás és az álmosság érzet. Célszerű a nap folyamán egy-egy kávét elfogyasztani a frissességünk megőrzése érdekében. (Eumet)

Kapcsolódó

időjárás

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.