Sorting by

×

Időjárás jelentés – Ha még csak tervezi a hétvégét, nem árt ha tud a hóról is

Szombaton is zömében erős, keleten mérsékeltebb szél fúj, és a havazáson sem kell meglepődni, nézze meg az időjárásjelentésünket, és ha szereti a telet, ennek alapján tervezze meg a szabadtéri programjait, de ha nem akkor segítünk abban, hogy a “bekuckózás” mellett dönthessen.

Délelőtt…

– Az ország nyugati kétharmad részén, majd a harmadán, a reggel, délelőtt folyamán folytatódik a havazás, illetve hózáporok alakulhatnak ki, majd fokozatosan gyengül, megszűnik. Hófúvás is lehet. Később vékonyodik, felszakadozik a felhőzet.

– Északkeleten napos időre lehet készülni, számottevő csapadék nélkül.

Délután már csak a Nyugat-Dunántúlon, főként délnyugaton fordulhatnak elő szórványosan hózáporok. Másutt többnyire napos, gyengén, szakadozottan felhős, északkeleten erősebben felhősebb időre számíthatunk. Ott is előfordulhat egy-egy futó hózápor.

Az éjszaka első felében országszerte csillagfényes idő lesz, majd hajnalban a Tiszántúl kivételével újból befelhősödik az ég, és a Nyugat-Dunántúlon ismét előfordulhat kis mennyiségben hó, havas eső.

Vasárnap

A keleti országrészben változóan felhős-napos, nyugatabbra erősen felhős, borongós idő várható, és a Nyugat-Dunántúlon kisebb havazásra, néhol havas esőre kell számítani. A Dunántúlon és északkeleten élénk, másutt gyenge északi szél fúj.

Éjszaka csökken a felhőzet, kiderül az ég, csak a nyugati határszélen marad még felhős az ég, ott fordulhat elő további hóesés, havas eső.

 Biometeorológia

Szombaton és vasárnap hidegfronti hatásra számíthatunk. A szórványos csapadék és többfelé erős szél hatására fokozódhatnak a krónikus mozgásszervi betegek panaszai; ízületi és csontfájdalom léphet fel. Az idült légzőszervi betegségek tünetei fellángolhatnak, az asztmásoknak, krónikus hörgőgyulladásos betegeknek a csapadékos, szeles idő igen kedvezőtlen. Nőhet az epilepsziás rohamok gyakorisága is. A reakcióidő megnő, lassulnak a reflexek, fejfájás, vérnyomásesés jelentkezhet.

A szél jelentősen rontja a hőérzetet, ezért ajánlott a szeles, hideg időnek megfelelő öltözködés, a fej és a nyak sapkával, sállal, kesztyűvel való védelme.

(Forrás)

Kapcsolódó

időjárás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.