Időjárás: Majdnem nyár

Becsapós időjárás vár ránk. Ha nem tudnánk, hogy ősz van, azt gondolhatnánk nyár-elő, pedig sajnos ez nem igaz.

A mai nap

Szerdán folytatódik a zömében napos idő, délután, este gomolyfelhősödéssel. A délutáni, esti időszakban, az északnyugati határvidéken, az Alpokalja térségében, illetve északkeleten egy-egy futó záporeső, esetleg zivatargóc is kialakulhat, de tartós eső ott sem valószínű. Máshol nem várható csapadék. A légmozgás gyenge, D-ies irányú lesz egész nap. Éjszaka változóan felhős égbolt várható. Komolyabb eső nem esik, de elvétve nem kizárt egy-egy gyenge zápor.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC): szerda reggel 12 – 17, szerda délután délnyugaton 31, északkeleten 25, csütörtök reggel 14 – 18 fok körül alakul.

– Csütörtökön – növekvő előrejelzési bizonytalansággal – egy érkező mediterrán ciklon alakítja az időjárást. Délelőtt nagyrészt napos, délután fokozatosan felhősödő, fülledt idő a legvalószínűbb. Délutántól, északnyugatról terjeszkedve zivatarokat okozó hidegfront érkezése körvonalazódik. –

Hétvége?

Pénteken még a ciklon okozta változékonyság lehet jellemző. Borongós időben sokfelé esik eső, a keleti országrészben zivatar is kialakulhat. Visszaesik a hőmérséklet.

Szombatra szeles, de már változóan napos-felhős idő a legvalószínűbb, elszórtan egy-egy záporral. Északkeleten lehet még felhősebb idő gyakoribb záporokkal, zivatargócokkal.

Vasárnap is szeles, változóan napos-felhős, időnként erősebben felhős időre van kilátás, elszórtan esőkkel, záporokkal -írja az EUMET.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Azért ilyenkor sem árt egy kis őszies leves:

Friss!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.