Ócska 7 nap elé nézünk! – köd, hideg, eső, szürkeség – időjárás itt és most

Időjárás itt és most! Tudjuk, tudjuk, a november, márcsak ilyen. ez az a hónap amikor a címben jelzett időjárási jelenségeknek  “papírjuk” van róla, hogy ez az ő idejük, de az ért ugye nem baj, hogy nem várjuk ezt a szomorú időjárást rózsás optimista ábrázattal. Sőt.

 

A hét közepe ezt az időjárást produkálja:

Csütörtökön és pénteken is alapvetően borult marad az ég, tartós köd viszont csak kevés helyen valószínű. Szitálás bárhol lehet. A légmozgás nem lesz számottevő. A hőmérséklet nagyjából 6 fok közelében alakul.

Éjszakánként nem változik számottevően az időjárás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök délután 4 – 8,

péntek reggel 2 – 7,

péntek délután 5 – 10,

szombat reggel 3 – 6 fok körül alakul.

A hétvége sem lesz sokkal jobb

 hétvégén és hétfőn számottevően nem változik az időjárás. Tartósan megmarad a hideg légpárna, borongós, szürke idő lesz jellemző, helyenként köddel, illetve szitálással. A légmozgás gyenge, vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet többnyire 6 és 11 fok között alakul.

Keddtől még nagy bizonytalansággal, de úgy néz ki, hogy megszűnik a ködfelhőzet, és vele együtt a köd. Több alkalommal frontok érik el térségünket, emiatt továbbra is gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, és kisebb esőkre kell számítani. Helyenként és időnként viszont kisüt a nap, illetve várhatók szelesebb napok is egyes országrészekben, különösen a Dunántúlon. Az átlagosnak nagyjából megfelelően alakul a hőmérséklet.

Biometeorológia és időjárás

Csütörtök, péntek fronthatás továbbra sem befolyásolja szervezetünk működését. Országszerte borongós, többfelé tartósan ködös idő jellemzi időjárásunkat, gyakori szitálással. Ez különösen a szív és érrendszeri, valamint a légzéssel küszködő betegeket viselheti meg. A hideg levegőtől sállal, sapkával nyugodtan védjük magunkat, hiszen ebben az időszakban egyébként is könnyen megfázhatunk, a vírusok terjedésének a legoptimálisabb időjárás áll fent. Öltözzenek rétegesen! Csak kevés helyen süthet ki a nap, ahol kisüt, töltsenek minél több időt a szabadban, mert a napfény számos jótékony hatással bír szervezetünkre. Magas, és tovább növekszik a levegő szennyezettsége mindaddig, amíg egy erősebb hidegfront nem érkezik térségünkbe. Szennyezettségtől mentes levegőt és biztos napsütést a hegycsúcsokon találhatunk (elsősorban Kékestető),

Forrás

Vitaminok útján

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük