Bulvár

Időjárás: ősz eleji télies idő

időjárás
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Emlékszik még az alig tíz nappal ezelőtti időjárásra, hogy “tombolt” a nyár, most viszont az ősz teszi ugyanezt. Nem hűvös van, hanem hideg, lassan elindulhat a korai fűtési szezon.

Szombat

Délután országszerte erősen felhős, borongós idő lesz, ismétlődő, változó intenzitású, szünetekkel tarkított esőkkel. A késő délutáni órákig az ország déli felén várható tartósabb, kiterjedtebb esőzés, míg az északi országrészben elszórtabb, időszakosabb, gyenge esők a valószínűbbek, sőt maradhatnak csapadékmentes területek is. Eleinte a Dunántúlon fúj élénk, gyakran erős lökésekkel is kísért ÉNY-i szél, másutt mérsékeltebb légmozgás a valószínűbb, majd este országszerte felerősödik az É-i szél. A legerősebb széllökések 60-70 km/óra köré ígérkeznek. Szerte az országban 20 fok alatt marad a maximum érték. Délnyugaton lesz a leghűvösebb, ott csak 1-2 fokkal 10 fok fölötti értékek várhatóak. Ez az átlagosnál 10 fokkal alacsonyabb hőmérséklet. Este átterjedhet az intenzívebb eső a teljes keleti országrészre, illetve a napközben kevéssé csapadékos északi megyékre is. Az északnyugati határvidéken van a legkevesebb esély esőre. Éjszaka kelet felé vonul a csapadékot adó felhőzet, a Dunántúl felett szakadozó, csökkenő felhőzet várható eső nélkül. A Tiszántúl térségében hajnalban, reggel még várhatóan esik.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Vasárnap, a délnyugati országrész kivételével erős ÉNY-i szél támad, melyet viharos lökések is kísérhetnek. A legerősebb széllökések a késő délelőtti, kora délutáni időszakra ígérkeznek és 60-80 km/óra köré várhatóak. Keleten, északkeleten, reggel, illetve a délelőtt első felében még eshet az eső, de nyugat felől, fokozatosan országszerte felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A változó napsütésben, a szakadozott, változó felhőzetből is lehet elszórtan zápor, tartós, jelentős esőtől azonban már nem kell tartani. Estére az északkeleti országrész, illetve az északi határvidék kivételével mérséklődik a szél. Nyugat felől ismét kiterjedtebb, vastagabb felhőzet érkezése valószínű, melyből elszórtan, de országszerte előfordulhat mérsékelt eső, zápor az este és az éjszaka folyamán.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC): szombat délután délnyugaton 11-13, északkeleten 16-18, vasárnap reggel délnyugaton 7, keleten 10, vasárnap délután 15-18, északkeleten 12-14, hétfő reggel 6 – 10 fok körül alakul.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ne hagyja abba az olvasást, mert a következő oldalon beleshet a jövőheti előrejelzésünkbe!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author