Sorting by

×

Idős embereket sanyargat a könyörtelen rezsim – Lapzsemle

Heti lapzsemle az emberi szenvedésről, amit a következő órákban Orbán bandája okoz. 

Akció a Klubrádió ellen

Február 14-én éjfélig működhet a Klubrádió az FM 92,9-en. Azután a több százezres hallgatótáborral rendelkező, az Orbán-rezsim célpontjává vált, gyakorlatilag a hallgatók adományaiból fenntartott rádió kénytelen kizárólag internetes működésre átállni. A rádió betelefonálós műsoraiban különösen Bolgár György rendkívül népszerű Megbeszéljük című műsorában és a déli híreket követő Ez itt a fórumban hetek óta szívszorító beszélgetéseket lehet hallani. Mióta egyértelmű, hogy a rezsim az átlátszó ürügyeket kihasználva, készséges egypárti hatóság és bíróság támogatásával le fog csapni, kétségbeesett idős emberek kérdezgetik:

Mi lesz velük?

Egy részük még reménykedik, hogy családi, baráti segítséggel talán átállhat az internetes rádióhallgatásra, de többségük búcsúzik. Nem fog menni. Nyolcvan év fölött már nem tudnak, nem akarnak évtizedeket ugrani, ijesztő technikai újdonságokat megtanulni.

És éppen ez az, amire a rezsim számított:

sok idős hallgatót szigetel el mindennapi társától, az interaktív, beszélgetős közösségi rádiótól. Nekik hiába mondogatják, hogy stream, meg transmitter, meg router, ettől csak még jobban megrémülnek. Az pedig a klubrádiósok részéről is a valóságismeret hiányát jelzi, hogy hetek óta olyanokat mondogatnak,

Nem kerül sokba, mindössze pár ezer forint…

Olyan idős emberek számára volt ez az rádió mindennapi társaság, akik kevéske pénzüket átvéve először is befizetik a sárga csekkeket, aztán a következő nyugdíjfizetésig ki van számolva a napi pénzecske zsemlénként…

A felelősség persze a rezsimé,

amely politikai győzelmet arat, de úgy, hogy rengeteg sérülékeny, érzékeny embert elszigetel. Molnár Péter, a hajdani Fidesz-alapító, aki máig őrzi a lángoló szabadságszeretetet és az elesettek iránti empátiát, így fogalmazta meg mindezt:

„Az országromboló, emberellenes és szeretet nélküli NER Médiatanácsa, azáltal, hogy nem újította meg a Klubrádió jogosultságát a frekvenciája használatára, elsősorban a legidősebbek, köztük holokauszt túlélők Klubrádió hallgatását veszélyezteti. Leginkább közülük okozhat sokaknak nehézséget az internetes rádiózásra való áttérés. Pedig mint anyám – Váradi Júlia szavaival: „a Klubrádió anyukája” -, mondta egy a Klubrádió frekvenciájáról szóló korábbi közmeghallgatáson:

„Semmi sem oldja úgy az egyedül élő idős emberek magányát, mint a Klubrádió.”

Vak cina

Szeretet nélküli, emberellenes rombolás

Az általában amúgy is egészségi gondokkal küzdő időseknek attól kell tartaniuk, hogy az általuk is támogatott közösségi rádiójukat többet nem hallhatják a lakásukban lévő megszokott készülékeiken. Az ezt okozó NER-Médiatanács az egészségüket, és ha az már nagyon törékeny, akkor az életüket is veszélyezteti. A NER-médiapolitikára is illenek anyám NER-oktatáspolitikára mondott szavai: „Iskolaromboló, gyerekellenes, szeretet nélküli.

”A szabadegyetemként is működő Klubrádiót támogató hallgatók között lévő sok idős embernek a rádiója műsorához való hozzáférését veszélyeztetni emberellenes és szeretet nélküli rombolás.”

Egy pillantás a fideszesek világába

Most, hogy újabb csapást mérnek a szabad sajtó szűkülő világára, érdemes felidézni egy fontos klubrádiós beszélgetéstm amely Molnár Péterhez hasonló empátiával mutatja meg a magyar valóság másik oldalát. Péoyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely egyik vezetője nyilatkozott a szorongatott klubrádiósoknak, és a beszélgetésben elhangzott:

“Minél kisebb az esélye annak, hogy egymásnak ellentmondó információkkal találkozom, mert nem vagyok aktív internethasználó, mert a rádióm ötven éve a Kossuthra van hangolva, mert egyébként már a nagymamám is a megyei lap előfizetője volt, nem vagyok beszűkülve, hozzám is eljutnak információk, csak sokkal nagyobb valószínűséggel érnek el a Fidesz által gyártott információk. Nem szabad azt gondolni, hogy a vidéken élő buta és hagyja magát megvezetni, de abba gondoljon bele, ha valaki elolvassa a megyei lapot, meghallgatja a Kossuth Rádió híreit, nap közben a Rádió1 híreit, este megnézi a TV2-n a Tényeket, és megnézi az M1 Híradóját is, és neadjisten a mobiltelefonján még megnézi az Origo és a Magyar Nemzet oldalát is, hét-nyolc-kilenc különböző médiumot fogyaszt. Nem várhatjuk el a médiafogyasztótól, hogy észrevege, hogy mindez egy…Hogy átlássa, hogy mindez ugyanabban a kézben van, hiszen a felsoroltakból majdnem mindegyik ugyanabban a kézben van… Ő ababn a hitben él, hogy milyen alaposan tájékozódik.”

(A felvételen a 36. perctől.)

Friss példa: az ingyenes Orbán-bulvár

Polyák Gábor felsorolásában nem szerepel a Metropol, amit hétköznap reggelenként forgalmas csomópontokon, pályaudvarokon osztogatnak a munkába induló százezreknek. Ez a korábbi Lokál nevű szennylaphoz képest szinte kulturált, szórakoztató színes bulvárlap, vagyis jobbára semmiről sem szól. Időről-időre azonban jelzi, hogy ez is a rezsim propagandagépezetének láncszeme, és a megbízást teljesíteni kell. Csak néhány példa az elmúlt napok cinikus, hazug, a valóságot torzító megnyilvánulásaiból. Címlapon dicsőítik a kormány járvány elleni erőfeszítéseit, “a vírustagadók és ellenzékiek” (így!) gáncsoskodása ellenére.

Hírül adják, hogy “a budapestiek” ellenzik a közterületi szemétgyűjtők leszerelését (szó sincs arról, hogy ki szívja el a főváros pénzét a legkülönbözőbb fondorlatokkal). Lelkendeznek, hogy “a budapestiek”mennyire örülnek a 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetésének. (Idézve “Józsefet”, aki szerint a baloldal vette el a 13. havit, és milyen jó, hogy a kormány visszaadja. Mintha a központi sillabuszt olvasná fel.)

Az agymosás folyamatos…

Vak cina

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Idős embereket sanyargat a könyörtelen rezsim – Lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.