ifj. Lomnici tátott szája – nem érti a csíziót

Ifj. Lomnici Zoltán szerint érthetetlen, hogy a jövő héten – többek között a Franciaországban és Németországban is ismert közigazgatási bíróságok magyarországi felállítása miatt – miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Most akkor mi van?

Az elemző arra utalt, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén január 30-án vagy 31-én a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetét lesz napirenden a testület házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának döntése alapján.

Ifj. Lomnici Zoltán felidézte:

a vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Mi sem vizsgálódunk a franciáknál…..

Annak ellenére, hogy Franciaországban több hónapja rendszeresen vonulnak tömegek az utcára – folytatta – , esetükben nem merült fel a kivizsgálás szükségessége. A munka törvénykönyvének módosítása pedig az uniós irányelv szintje alatt határozza meg a vállalható túlmunka mértékét, így ebből a szempontból is értehetetlen a zöld párti eljárás – jelentette ki.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Magyarország jogállamiságát vitató korábbi jelentés írója, Judith Sargentini zöldpárti képviselő célja a magyar kormányzat és azoknak az embereknek a támadása, akik kétharmados többséget biztosítottak a jelenlegi vezetőknek.

A tények a fentiekkel szemben

Sargentini-jelentés: nem ítélet Magyarország ellen, hanem lehetőség a párbeszédre

Brüsszelben tüntet az ellenzék és Judith Sargentini az Orbán-kormány ellen – Élő!

“Ön az alkotmányos bunkóság oldalára állt!”-írták szellemi honvédőink Judith Sargentininek

MSZP: a kormány hazudik a Sargentini-jelentést cáfoló dokumentumban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük