Gödi balhé: így állapodott meg Gyurcsány és Fekete-Győr

A napokig tartó üzengetés és vádaskodás után személyesen is találkozott Gyurcsány Ferenc, a DK- és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Az ellenzéki pártok közötti konfliktust a gödi önkormányzat belső vitáinak fokozódása miatt alakult ki.

Gyurcsány és Fekete Győr abban állapodtak meg, hogy pártelnöki szinten fogják kezelni a kérdést

Gyurcsány Ferenc pedig kijelentette: az országos együttműködés védelme érdekében a helyi ellentéteket helyben kell feloldani. Tihanyban találkozott a DK és a Momentum elnöke. Fekete-Győr András itt azt ajánlotta Gyurcsány Ferencnek, hogy pártelnöki szinten oldják fel a gödi konfliktust.

“Azt meg nem engedhetjük meg, hogy az ellenzék által támogatott polgármester alól kihúzzák a talajt a Samsunggal, a Fidesszel küzd, ne kelljen neki ilyennel is”

– nyilatkozta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

A DK elnöke már korábban is arra figyelmeztetett, hogy az országos együttműködés védelme érdekében a helyi ellentéteket helyben kell feloldani

“Göd az elsősorban a gödiek döntése alapján tud működni, és nagyon rossz lenne, ha mi ebbe nagyon intenzíven beavatkoznánk”

– mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

A városban a Momentumos polgármester

már korábban jelezte, elégedetlen DK-s és LMP-s alpolgármestereivel. Menesztette őket, válaszul pedig átmenetileg őt is felfüggesztették.

“Én lemondani nem fogok, mert megígértem a lakosoknak, hogy öt évig leszek a polgármesterük”

– Balogh Csaba arra számít, hogy a jogi lépései nyomán alpolgármesterei távoznak posztjukról.

“Bízom benne, hogy akkor az már eléri azt a határt az alpolgármestereknél is, hogy belássák, hogy az, hogy ha ők igazából nem próbálkoznak itt tovább a politikai életben és békésen elvonulnak onnan.” – mondta az ATV Startban Balogh.

A nézeteltérést az is fokozhatta,

hogy tavasszal, a veszélyhelyzet idején a kormány különleges gazdasági övezetté minősítette a gödi Samsung gyár környezetét. Ezzel elvonta a város bevételeinek kb. harmadát, és a Fideszes többségű megyei önkormányzathoz irányította.

A napokban pedig két hangfelvétel is nyilvánosságra került. Az egyik szerint, amelyet a DK tett közzé, úgy tűnik, hogy Fideszes alpolgármestert választana a település Momentumos polgármestere. A másik szerint, amelyet a Momentum hozott nyilvánosságra, ennek az ellenkezőjéről van szó.

Balogh Csaba, Göd polgármestere már jelezte: nem zárkózik el a képviselő-testület feloszlatásától.

Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük