Így kell ezt! “Palyaburger a Billogban sajnos elérhető!”

“Azt hittem először, hogy csak vicc. Nagyon kedves gesztus köszönöm…” – írta Palya Tamás, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott matematika-kémia szakos tanár és egy negyedikes osztály tanára a Billig hamburgerező gesztusára.

Palyahamburger

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken a matematika-kémia szakos Palya Tamást és a francia szakos Törley Katalint is elbocsátották pénteken több kollégájukkal együtt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, arra hivatkozva, hogy korábban részt vettek a polgári engedetlenségi akciókban. Az RTL-nek nyilatkozva mindketten megerősítették,

bírósághoz fordulnak a tankerület döntése miatt.

Egyél Te is a Billogban, állj ki a tanárokért!

A budapesti, Magkódi úti Billog hamburgerező az elbocsátott kölcseys kémiatanárról elnevezett hamburgerrel nyilvánította ki szolidaritását az érintettekkel:

A gyermekeinkért🙋‍♀️ és az oktatásért harcoló és ezért kirúgott tanároknak🤦‍♀️ nem kell fizetniük a billogban, ha enni szeretnének. Reméljük nem lesz ebből a burgerből nagy forgalmunk

-tették hozzá és egy kommentelő kérdésére válaszként:

a pedagógus kedvezményt a diákok is megkapják, diákigazolvány felmutatása esetén.

A kommentekből….

“Reméljük, hogy a lehető legkevesebb pedagógusnak kell igénybe vennie, és azoknak is inkább a 20%-kal kell majd élnie, akiket tegnap menesztettek!”

“Köszönjük, az első olyan kezdeményezés, ami civil szolidaritás a kereskedők részéről. Bár a kormány kellene adja azt a pénzt, amiből több burgert vehetünk és havonta egy könyvet.”

“Le a kalappal! ”

“Nagyon aranyosak vagytok”

Országos sztrájk a láthatáron

Országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)

– tájékoztatta az MTI-t a szakszervezet országos választmánya vasárnap. Gábor György vallásfilozófus gondolatai közösségi oldaláról szülőknek, nagyszülőknek:

“Azért az jó lenne, ha a szülők és nagyszülők tudatosítanák magukban, hogy Orbán Viktor, Pintér Sándor, Maruzsa Zoltán, de még az olyan szimpla kis ítéletvégrehajtók is, mint Marosi Beatrix nem csupán a tanárok egzisztenciájának diktatúrákban megszokott brutális kettétöréséért és ellehetetlenítéséért felelősek, hanem azoknak a tanulóknak a sorsáért is, akik elveszítvén a tanáraikat, felkészült és a tanítványaikat ismerő oktatók nélkül maradnak, következésképp megannyi további kényszermegoldás alanyaivá és kiszolgáltatott áldozataivá válnak.

De ugyanígy felelősek a fentiek azért, mert ugyanezek a diákok testközelből látják, hogy akik önmaguk és mások jogaiért lépnek fel, azok vagy az utcán végzik, vagy hivatalos levelek által megalázva és megfenyegetve,

továbbá ugyanezek a diákok azt is megtapasztalják az egész országban, hogy a félelem, a gyávaság, s az embertelen hatalom előtti meghunyászkodás és megalázkodó fejhajtás, igaz, csak rövid távon, de kifizetődő.

És leginkább azt látják, s hamarosan azt tapasztalják majd meg, hogy az a tudás- és ismeretanyag, az az erkölcsi útravaló, az a diktatórikusan ellehetetlenített és nemkívánatosnak minősített vitakultúra és érvrendszer, amit ettől a velejéig korrupt és aljas rezsimtől kaptak, az további életük során behozhatatlanul hátrányos helyzetbe sodorja legtöbbjüket.

Pont úgy, ahogy azokat a milliókat, akiknek a rendszerváltás előtt nem adatott meg, hogy nyelveket tanuljanak, hogy ösztöndíjakat nyerhessenek el, hogy külföldre utazhassanak, s megismerhessék a világot, a polgári habitust, azt a gondolkodás-és viselkedésmódot, ami itthon tiltott volt és üldözött. Eötvös József oktatási miniszterként érzékelte, hogy milyen nehéz feladatra vállalkozott, mert – mint mondta – a magyar társadalom az átmenetiség állapotában van, mivel az ország a „legcsudálatosabb és legkellemetlenebb vegyülete a civilizációnak és félbarbárságnak”.

Eötvös óta idehaza – lényegét tekintve – semmi sem változott, legfeljebb annyi, hogy Eötvös az országot a félbarbárságból a civilizáció állapotába törekedett átvezetni, míg Orbán, Pintér, Maruzsa és a sok kis ítéletvégrehajtó véglegesíteni és teljessé kívánja tenni a barbárságot. Ugyanis ők, személyükben már betöltötték azt.”

Friss!