Így képviselik Önt! Nem szavazta meg a Fidesz a párkapcsolati erőszak áldozatairól szóló állásfoglalást - Éljen és virágozzék a "vak komondor" tovább? - Városi Kurír

Sorting by

×

Így képviselik Önt! Nem szavazta meg a Fidesz a párkapcsolati erőszak áldozatairól szóló állásfoglalást – Éljen és virágozzék a “vak komondor” tovább?

Név szerint, hogy ne feledjük: Bocskor Andrea, Deli Andor, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hidvéghi Balázs, Hölvényi György, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő, Tóth Edina, Trócsányi László fidesz-kdnp-s és a jobbikos Gyöngyösi Márton nem támogatták az Európai Parlament a párkapcsolati erőszak áldozatainak védelméről szóló állásfoglalást.

Hirdetés

Az Európai Parlament a párkapcsolati erőszak áldozatainak védelméről fogadott el állásfoglalást, amely különös figyelmet szentel a gyermekfelügyeleti perek során elszenvedett sérelmeknek. Az állásfoglalást a Fidesz, a KDNP és a Jobbik nem támogatta, valamennyi képviselőjük tartózkodott

– írja az Eurológus.

A magyar képviselők közül a 12 fideszes, a KDNP-s Hölvényi György és a jobbikos Gyöngyösi Márton tartózkodott, a többiek támogatták az állásfoglalást

A Fidesz frakciója egy közleményben azzal magyarázta a döntést, hogy ők támogatják a célt, de nem szavazzák meg. A zavaros magyarázat szó szerint ez volt:

„A családon belüli erőszak elleni fellépés célja támogatandó, ezért a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja tartózkodó szavazatával elzárkózik attól, hogy egy olyan jelentést támogasson, amely egy ilyen komoly témát csak ürügyként használ fel.”

A nagy többséggel elfogadott állásfoglalásban a képviselők kimondják, hogy a nemen alapuló erőszak egyik formájának tekintendő, amikor erőszakos partnerek további bántalmazásra használják ki a gyermekelhelyezési pereket. A képviselők sürgős tagállami intézkedést kérnek azoknak a partnerkapcsolati erőszak áldozatává vált nőknek a védelmére, akiket gyermekelhelyezési eljárás során ér bántalmazás.

A képviselők felszólították a tagállamokat, hogy adjanak meg minden segítséget azoknak a nőknek, akik ki akarnak lépni a bántalmazó kapcsolatból, ide értve a konkrét lakhatást, az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést, pszichológiai támogatást, biztosítanak menedékhelyeket, jogvédelmet és tanácsadást.

Nem úgy a fideszesek és a slepp….

Az képviselőcsoportjuk szerint

„az Európai Parlament baloldali többsége ismételten kiforgat egy mindenki számára fontos ügyet: kinyilatkoztatásra szorgalmaz és politikai eszközként tekint a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszakkal szemben vívott harcra valós cselekvési tervek és a helyi jógyakorlatok befogadása helyett”.

A témáról szóló vitában Schaller-Baross Ernő képviselő azt mondta, hogy a magyar kormány tíz éve folyamatosan fejleszti a kapcsolati erőszak megelőzési és áldozatsegítési rendszerét. A politikus úgy véli, hogy az Isztambuli Egyezmény számos esetben gyengébb szabályokat határoz meg, mint a Magyarországon már meglévő jogi eszközök.

Kapcsolódó

 

Így képviselik Önt! Nem szavazta meg a Fidesz a párkapcsolati erőszak áldozatairól szóló állásfoglalást - Éljen és virágozzék a "vak komondor" tovább?

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Így képviselik Önt! Nem szavazta meg a Fidesz a párkapcsolati erőszak áldozatairól szóló állásfoglalást – Éljen és virágozzék a “vak komondor” tovább?

  • 2021.10.17 - 09:02
    Közvetlen hivatkozás

    KRETÉNEK. De, a bizonyítványt magyarázni, azt nagyon tudják. Miért is nem szavazták meg?Mert akkor a felcsúti MAFFIA FŐNOKOT is elő lehetne állítani, családon beluli erőszakért. Ugyanis, ha épp valaki, valami felba…a a fejét, – mert ugye, agya az ilyennek már nem nagyon van -, fogja és elpufoli aniko nénit. Mondjuk, az a szuka is megéri a pénzét.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.