Így közlekednek a hosszú hétvégén a vonatok

Mindenszentekhez, halottak napjához, a munkaszünethez és az őszi iskolai szünet végéhez igazodva változik a vonatközlekedés rendje: október 31-én a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Utazási csúcs

Négy nap alatt ötszázezer utasra számít a vasúttársaság, ezért már ma érdemes elővételben megvenni a menetjegyeket és helyjegyeket. A hosszú hétvégén is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel az utasok, ezenkívül vasárnap délután mentesítő vonat indul Győrből a fővárosba, valamint Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre a TELEVONAT is közlekedik.

A MÁV-START a hosszú hétvégén a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül is több mint 200 InterCity-t indít. Ezeken a jelentős felkészülés és a növelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek a vonatok, ezért érdemes elővételben, utazás előtt legalább egy nappal megvenni az InterCity menet- és helyjegyeket. Az InterCity vonatok mellett a közlekedő gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

A hosszú hétvégén a helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai október 31-én kora délutántól a MÁV-csoport honlapján megtekinthetőek. Az adatokat – tájékoztató jelleggel – naponta háromszor frissíti a MÁV-START.

A folytatásban: ezeken a  vonalakon várható a legnagyobb torlódás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük