Sorting by

×

Így küzdhetünk meg a téli napfényhiánnyal

Általános jelenség, hogy sokunkat megviselnek az egyre rövidülő nappalok. A korai sötétedés könnyen megágyazhat a szezonális depressziónak. Ezért is nagyon fontos, hogy az évnek ebben a szakában minél több színes, fényes, élénkítő tárggyal vegyük körül magunkat – írja az egészség7.hu.

Ha egyébként sem esik be elegendő fény az ablakokon át,

érdemes beszereznünk néhány tükröt! Ezek ugyanis érzetre növelik a teret, visszaverik a fényt, és hozzájárulnak a barátságosabb otthon kialakításához.

Ha elegünk van a borongós időből, keretezzük a napfény színeit idéző, így például sárga- vagy narancsszínű függönyökkel az ablakunkat! Ha pedig még több fényt szeretnénk varázsolni a télbe, érdemes ezzel harmonizáló, világos bútorokkal tölteni meg a lakásunkat.

Ha otthonról dolgozunk, az energiaszintünkre is jó hatással lehet, ha az íróasztalon élénk színű tárgyakkal vesszük körül magunkat. Ügyeljünk a lámpák által sugárzott fény színére is, a zöld például kifejezetten elkedvetleníthet!

Fektessünk különös hangsúlyt a növényeink ápolására, hiszen az ő jóllétük híven tükrözi, mennyi fény áramlik be a lakásba. Ráadásul a tavasz és a nyár hangulatát is visszacsempészhetik – akárcsak a nyaralós fotók, amelyekkel érdemes a falat dekorálnunk ebben az időszakban.

Zöld magazin / Egészség tippek / Egészség hírek / Design & lakberendezés

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.