Így lesz Orbániában egy pillanat alatt ellenség a pár napja még magasztaltból

Emlékeznek még arra, hogy a héten minden fidesz-megszólaló a gyalog-fideszestől a miniszterelnökig mekkora ovációval jelentette, hogy Vera Jourova uniómegszólaló elismerte, hogy Magyarországon minden rendben? Mára ellenséggé vált, pedig csak leleplezte az orbáni hírmanipulációt!

Mennyből a pokolba?

Mint arról mi is beszámoltunk, Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke vélemény mondott a magyar felhatalmazási-törvényről, melyben Orbán szabad kezet kapott, méghozzá korlátlan ideig dönteni a sorsunkról. Varga Judit így méltatta:

“Ma levelet írtam Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének, melyben elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot.

Igen ám….

Jourova asszony nem nézte jó szemmel, hogy olyasmit adtak a szájába, amit nem mondott:

ki nem ejtette a száján, hogy a járvány kapcsán született jogszabály nem sérti az uniós jogot.

Egészen pontosan azt mondta,

hogy e pillanatban nincs meg a kellő jogalap a szerződésszegési eljárás kezdeményezéséhez.

Kis idő teltével….

Kovács Zoltán kivont karddal rontott az eddig magasztalt képviselőre:

“Talán ideje lenne Vera Jourova alelnök asszonynak és az Európai Bizottságnak is bejefeznie a kettős beszédet és Magyarország állandó támadását. Célravezetőbb lenne, ha a Bizottság például a koronavírus elleni harcra és a gazdasági következmények enyhítésére koncentrálna inkább.

És tisztelettel kérjük Jourova asszonyt, hogy döntse el végre: fasiszták vagy szocialisták vagyunk?

Őszintén megvallva: mindkettő állítás nevetséges, de egy alelnöktől azért többet várnánk.

Varga Judit sem akart lemaradni…

“Ismét kibújt a szög a zsákból. Pár hétig úgy tűnt, hogy Vera Jourova az Európai Bizottságtól elvárható függetlenséggel foglakozik a magyar jogszabályokkal. Ez a liberális fősodorban pár pillanatra okozott is némi bénultságot, hisz nem tudtak mit kezdeni azzal a brüsszeli megállapítással, hogy a magyar koronavírus törvény nem ellentétes az uniós joggal és nincs szükség Magyarország elleni uniós eljárásra.

Sokáig persze nem tűrhették ezt az új hangot

és pártatlannak tűnő eljárást, ezért a hálózat nyilvánvalóan még nagyobb nyomás alá helyezte a szereplőket, aminek az első eredménye Jourova tegnapi Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott interjúja, amelyben egyrészt próbál mentegetőzni a magyar koronavírus törvénnyel kapcsolatos korábbi álláspontja miatt, másrészt nyíltan fenyegetőzik az uniós pénzek megvonásával, harmadrészt visszatér ahhoz a jól ismert módszerhez, hogy ha a konkrét jogszabályokba nem tudnak belekötni, akkor arról kezdenek értekezni, hogy kontextusban kell vizsgálni, hogy mi történik hazánkban.

Magyarországon élő embereknek talán kommentálnom sem kell alelnök asszony azon szürreális mondatait,

miszerint Magyarországon a médiát megbénítják és a rémhírterjesztéssel kapcsolatos új büntetőjogi tétel öt év börtönnel fenyegeti az újságírókat, akik számára ez óriási pszichológiai nyomást jelent.

Az viszont sokat mondó kijelentés Jourova részéről,

hogy a magyar helyzet követésére kapcsolatot tart fenn a magyar újságírókkal és a civil szervezetekkel, és csak bátorítani tudja az újságírókat, hogy tegyenek jogi lépéseket, ha megvádolják őket.

Kérdés persze, hogy mennyire megalapozott információkat kaphat a magyarországi helyzetről a “kapcsolataitól”, ha olyan megállapításokra ragadtatja magát, hogy Magyarországon olyan félelmetes a légkör, amelyben a véleménynyilvánítás szabadsága nem is létezhet. Vajon mit szól ehhez az index.hu, 444.hu, 24.hu, hvg.hu, hirklikk.hu, és társaik? Akkor ők hova álljanak?”

Ennek ismeretében, akiknek most fűt-fát ígér a hatalmasság, ha mellé áll, talán érdemes lenne picit elgondolkodni!

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük