Így már érthető! 130.000 nettóért keres a kormánymédia újságot írót – íráskészség „előny”, de nem kritérium!

Szükségszerű volt, hogy hiátus lépjen fel a Habony-műveknél újságot írók körében, hiszen a megnövekedett – na nem az olvasói igény – terjedelmet fel kell tölteni betűvel. Mégis, ha valaki belenézne…. A pártüzenetek közé kell némi töltelékanyag.

A Lokál internetes oldalához keresnek szerkesztő-újságíró munkára

„motivált fiatalokat”.

Motivált = párthűségre kötelezhető

Akármilyen nagy az ínség azon újságírók körében, akik alól felvásárolta mindenféle kormányközeli az írás lehetőségét biztosító orgánumot, aki kicsit is ad magára, az nem megy el bértollnoknak oda, ahol nem csak a munkájára lenne szükség, – főleg nem arra – hanem totális, elveivel ellenkező agykontrollra ítélnék.

Napi 8 órás munkaidőre és havonta egy hétvége otthoni ügyeletre ígérnek havi nettó 130 forintot annak, aki bevállalja, hogy a „föntről” kapott propagandaanyagok közé bemásol – ne adj Isten saját kútfőből ír – egy-egy, az ukázban megadottaknak megfelelő illő „kis színest”.

A képzettséghez nem kötött jelentkező feladatköre igen széles skálán mozog: a szerkesztés, cikkírás és a közösségi oldal kezelése is hozzá tartozik majd.

Azért álljunk meg egy szóra!

Elképzelik azt az esetet, amikor egy ifjonc hozzá nem értő szerkeszt egy lapot? Milyen elvek alapján, milyen olvasottság, rálátás, elemző képesség és készséggel felvértezve dönti el, hogy mi mehet ki élesben, vagy minek kellene még utánajárni? Hogy miből mi következik, hogy ki is az pontosan akiről ír? Hol találja a cikkhez a dokumentumokat, vagy a leadottak megfelelnek-e az igazságnak?

Vásárhelyi Mária: az újságíróalázás a fidesz-show része

Így megy ez mostanság, amikor a tudás szitokszó, a jólértesültség hazaárulás, a véleménynyilvánítás hazaárulás lett. 2018, Magyarország, ami persze „hajrá”!

(forrás: hvg.hu)

Újságírói kamara vagy amit akarnak

Ungár és Lovas politikushoz és újságíróhoz méltó (?) összecsapása és a féltőn óvott magyar kultúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük