Így nem segít az EU. 2.

Több projekt zajlik jelenleg Békésen, amelyre a város az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert forrást több mint egymilliárd forint értékben. 

Repkednek a 100 milliók

Csaknem 378 millió forintot fordítanak két fontos vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda elnevezésű területek kotrására, a Malomasszonykerti és Décseri csatorna rekonstrukciójára, valamint több utcában a csapadékcsatorna felújítására és építésére. A csapadékvíz elvezetését szolgáló munkálatok július végén fejeződnek be.
Csaknem 300 millió forintba kerül a belváros rehabilitációja, az Erzsébet-liget megújítása, térburkolat lefektetése, párásító és napóra kihelyezése, az Erzsébet-híd felújítása, térfigyelő kamerák elhelyezése. Az elnyert forrásból a Fáy utcán futópályát és szabadtéri tornapályát építenek, a Piac téren új parkolókat alakítanak ki, és egy új játszótér építése is szerepel a programban.
Emellett zajlik kilenc közintézményben az energetikai korszerűsítés, amelyre a város 419 millió forintot nyert el.

Egy hozzászólás itt: “Így nem segít az EU. 2.

  • 2020.04.17 - 08:09
    Közvetlen hivatkozás

    Így igaz! Csakhogy! ezek nem segítségek, ha nem az -EU-s törvények alapján-, (pályázatok útján) elnyerhető “pénzek”! Miket meg kell kapni, miután-: megnyerte a pályázó! Nem segítség! Főleg nem a “covin 19” -re adott -: semmi segítség! A ki segítséget akar adni, az nem-: pályáztat, hanem-: ad!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük