Így támadt ránk a gyilkos – Ez volt az első cikkünk a Covidról, aminek minden szava ma is érvényes

Egy éve tört a világra és Magyarországra a Covid-19 és a pandémia réme. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy  egy év is kevés lesz a járvány megállításához. A Városi Kurír, most a témában írt egyik legelső cikkével tiszteleg a járvány elleni harc hősei is áldozatai emléke előtt. Akkori cikkünket változatlan formában közöljük.

Így moss kezet!

Virológus szakemberek szerint a koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb bástyája a sűrű és alapos kézmosás, méghozzá naponta többször. Az átlagember eddig is naponta többször mosott kezet, de hogyan? Legtöbbször szinte csak a látszat kedvéért, vagy saját megnyugtatására, elkapkodva, inkább csak leöblítette a kezét és nem megmosta. ennek vet véget a pandémia, és a Covid-19.


Így csinálják ezt a profik

Ki gondolná, hogy a hatásos kézmosás, amely betartja, a WHO által is ajánlott 6 pontot, sem vesz igénybe több időt 20-30 másodpercnél, és adott esetben mégis akár életet is menthet? Igyekezz rászokni, mert a járványveszély elmúltával is sokat segíthet abban, hogy egészséges maradhass!

 

Igen ilyen egyszerű ez!

Semmelweisnek köszönhetjük, ne mondjunk le róla
Az, hogy az orvosoknak ajánlott minden beteg kivizsgálása után kezet mosni magyar felfedezés. Semmelweis Ignác az 1840-es években ismerte fel, majd 1858-ban könyvben is leírta, hogy a fertőtlenítő kézmosással életet lehet menteni. A ma már triviálisnak tűnő felismerést azonban a mai orvosok közel fele nem tartja be.

Október 15-e a Kézmosás Világnapja.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Cikkünka covid-19ről és a pandémiáról 2020 02.07-én jelent meg.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.