Így telt a hétvége – Öten haltak meg az utakon

A hétvége sokakat felelőtlenségre, meggondolatlan viselkedésre csábít, akik ezzel nemcsak magukat, de vétlen társaikat is veszélyeztetik.  Sajnos még a legszürkébb hétvégén is akadnak olyanok akik hiába várják haza szerettüket. az elmúlt két napban is öt halott marad az utakon.  

Csendes hétvége?

Magyarország területén 2018. július 13-án 0 órától 2018. július 15-én 24 óráig a rendőrök 180 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 52 súlyos és 123 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 505 személyt fogott el, közülük 92 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 334 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 645 személyt állítottak elő, köztük 273 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 89 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 424 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 8 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 4 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 11 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Előzmény

Ilyen hétvége vár ránk: időjárás, orvos- és közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, dugófigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük