Így üldözd a keresztényedet!

„Az a nyílt keresztyéngyűlölet és az a karácsony ünnepével szembeni megvetés és gyűlölet, ami az ő megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot.” Nem Németh Szilárd, vagy Kósa Lajos mondta ezt a veretes magvasságot az ellenzéki képviselők szerdai parlamenti megmozdulásairól, hanem a náluk nagyságrendekkel kvalifikáltabb kancelláriaminiszter.

Ha már Gulyás Gergely is így beszél, akkor már nagy a baj.

Amúgy nem új a gondolat, hogy üldözik a keresztényeket Magyarországon. Pálffy István – ma nagykövet, korábban képviselő, azt megelőzően hírolvasó a tévében – mindezt már 2012-ben felismerte, s ha valaki, ő aztán tudja, mit jelent e honban üldözöttnek lenni. Őt magát is jelentős mértékben üldözték, például akkor, amikor Friderikusz Sándor hajtóvadászatot rendezett ellene, s az üldözés odáig fajult, hogy azt állította róla: ittasan vezetett műsort a tévében. Pálffy kikérte magának, pert helyezett kilátásba, aztán még az ítélet előtt a később kereszténydemokratává avanzsált tévés visszalépett.

Nem sokkal ezután Rétvári Bence államtitkár is a keresztények üldöztetését nehezményezte a t. Házban.

Szerinte összehangolt politikai támadás indult ellenük, amin persze nincs mit csodálkozni, a keresztényeket, amióta világ a világ, mindig is üldözték, számkivetettség volt az osztályrészük. Rétvári államtitkár Semjén Zsolt üldözésének kapcsán emelte fel szavát a keresztények üldözése ellen, amikor kiderült, hogy a KDNP elnöke első körben a teológián megvédett doktorija miatt vált üldözötté. Semjén pártelnök dolgozatának mintegy negyven százalékát idegen forrásból merítette, ráadásul úgy, hogy e forrásokat nem, vagy pontatlanul jelölte meg, mindemellett még német nyelvű irodalomból is merített, ami azért is szignifikáns, mert ezen a nyelven állítólag egyáltalán nem beszél.

Ha ezek után azt gondolnánk, hogy ennyi szenvedés és meghurcoltatás még egy keresztény embernek is sok, sajnálattal közöljük, hogy hősünk hányattatásai ezzel még nem értek véget.

A nemtelen támadások tovább folytatódtak,

kiderült, hogy Semjén úr egy évvel a doktori sikeres megvédése után az ELTE szociológia tagozatán is beadott egy szakdolgozatot, nagyjából ugyanazt, amit a Pázmány egyetemen már doktoriként elfogadtak. Mindez nem csupán új megvilágításba helyezi a keresztények európai és magyarországi üldöztetését, de arra is rávilágít, hogy Semjén úr univerzális dolgozatot írt: olyat, amely nem csupán teológiai tanulmány, de szociológiai értekezés is egyben.

Ráadásul, és ez már talán több is egyszerű keresztényüldözésnél, kitudódott, hogy a szociológia-dolgozat egyik opponense kifejezetten gyengére értékelte Semjén úr munkáját, nem is javasolta, hogy beadják. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy voltak jó emberek, akik kinyújtották a kezüket az üldözöttek felé, s találtak egy másik opponenst, akinek tetszett a dolgozat, s innentől kezdve már nem volt akadálya, hogy Semjén úr egy évvel korábban teológiai tanulmányként funkcionáló dolgozata szociológiai diplomamunkaként is megállja a helyét.

Most meg itt vannak a szerdai sajnálatos események.

Botrány a parlamentben, tüntetés a Kossuth téren – s mindez nem sokkal karácsony előtt. Magyarországon tetőfokára hágott a keresztények üldözése. Az ember csak kapkodja a fejét, s lelki szemei előtt felrémlenek a menekülő keresztények, akik hamis papírokkal kénytelenek élni. Ott keresnek menedéket, ahol tudnak, még jó, hogy vannak az országban tisztességes nem-keresztény emberek, akik bújtatják az üldözötteket.

Most kaptuk a hírt, hogy Soros György minden keresztény hajtincsért húszezer forintot fizet

– ha valaki tízet összegyűjt, az bekerül a jövőre induló Való Világ 10-be. Aki pedig még ennél is többet szeretne tudni a témáról, kérdezze meg Gulyás Gergely kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük