Így védd a gyereked az internet szélsőségeitől

 Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el – közölte a Digitális Jólét Program (DJP) kedden az MTI-vel. 

Online zaklatás

A közlemény szerint a digitalisgyermekvedelem.hu honlapon elérhető 32 részletes óraterv a pedagógusoknak nyújt érdemi segítséget. Fontos ez különösen most, ezekben a vírus terhes időkben.
Két nagy témakör közül lehet választani: “a média társadalmi szerepe”, illetve a “részvétel az e-társadalomban”.
Az oldalon rövid ajánlások is olvashatóak, a szituációs kisfilmek pedig olyan témákat járnak körül közkedvelt színészek segítségével, mint például a likefüggőség, az online zaklatás, a testképzavar, valamint a fake news/álhírek.
Szintén elsősorban a pedagógusoknak, de a szülőknek is segítséget nyújthat az a linkgyűjtemény, amelyben száz, a gyermekek online védelmét, a tudatos internethasználatot segítő link található, de ennek rövidebb, könnyebben átlátható változata is elérhető.
A szülők számára emellett hat, az online médianevelés kockázatát bemutató, letölthető tájékoztató anyag is a rendelkezésre áll -írják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük