Igyekszik csapdába űzni Karácsonyt a kormány

Még mielőtt bárki is túlzott reményeket dédelgetne a kormány a fővárosnak és az ellenzéki városoknak is megajánlott együttműködési készségéről, lássuk a nyitott csapdát!

Félj a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is (Vergilus után szabadon)

Orbánék az új főpolgármestert gyors döntésre sarkallják, olyan helyzetbe akarják belekényszeríteni, amiben aztán “rávilágíthatnak”, hogy képtelen betartani ígéreteit. Karácsony Gergellyel azonban törököt fogtak, erről tanúskodik az e témában írt facebook posztja is:

“Sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán a miniszterelnök tegnapi parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány

„nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”.

Szerintem ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek,

amelyben én kiszámítható partner leszek, hiszen az én egyetlen és kizárólagos szempontom a budapestiek érdeke. A programom képviseletére kaptam felhatalmazást és erős mandátumot múlt vasárnap. Ehhez ragaszkodom, ennek végrehajtásával igyekszem megszolgálni a bizalmat. Ennek a programnak pedig van három fontos alapköve.

1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek.

2. A város kizöldítése elengedhetetlen.

3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

Ennek a program a képviseletéből az fakad,

hogy nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek. A Városliget ügyében felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben.

Stop, stadion stop?

A kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez fogunk fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessük a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.”

Azóta már azt is elmondta a főpolgármester, hogy fővárosi népszavazás megszervezésére nincs idő, de ígérte, kitalálják a módját a városlakók gyors megkérdezésének. A sportberuházásokra szánt pénzek más célú felhasználása viszont semmi jóval nem biztatja Budapestet:

“Nincs megpántlikázva a fővárosi sportberuházásokra szánt összeg, vagyis ha lemond ezekről a projektekről a közgyűlés, akkor a parlament dönti el, mire fordítják a pénzt – mondta tudósítónk felvetésére, hogy akár a szolnoki tömegközlekedésre is átcsoportosíthatják-e ezt a keretet.”

-mondta, Gulyás Gergely miniszter, az mfor kérdésére.

Alig tíz napja még így beszéltek:

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2019.10.24 - 12:04
  Közvetlen hivatkozás

  CSAK OKOSAN GERGŐ,NE HAGYD MAGAD BELEHAJSZOLNI VALAMI HÜLYESÉGBE. VIGYÁZNI KELL,MERT RAFINÁLT ÖRDÖGÖK

  Válasz
 • 2019.10.30 - 08:35
  Közvetlen hivatkozás

  GERGÕ EDDIG SEMMI HASZNOSAT NEM TETT BUDAPESTÉRT!! ZÚGLÓT LEZÜLLESZTETTE. AZ EMBEREK NEM VOLTAK MEGELÉGEDVE A MUNKÁJÁVAL!

  MIT AKAR EGY ILYEN TEHETSÉGTELEN ÉS TAPASZTALATLAN BUDAPESTTEL?

  TARLÓS MUNKÁJÁNAK AZ EREDMÉNYEI MINDENKI SZÁMÁRA LÁTHATÓAK!

  NEM A KORMÁNY, HANEM AZ EMBEREK FOGJÁK LEVÁLTANI KARÁCSONYT, MERT UGYANAZT FOGJA FOLYTATNI, MINT AMIT DEMSZKY TETT!

  ERRE KAPOTT MEGBÍZÁST A HÁTTTÉRBEN!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük