Connect with us

Budapesti hétköznapok

II. Budapesti Lakógyűlés

Budapesti Lakógyűlés
Megosztás

Budapesti Lakógyűlés elnevezéssel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket – jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.

A főkérdés

Karácsony Gergely elmondta, a kedden indult online szavazáson arra várnak választ a fővárosiaktól, hogy milyen funkciót kapjon Rákosrendező: parkváros vagy a mini-Dubaj koncepció valósuljon meg ott.
Emellett a kérdések között szerepel, hogy a magyar kormány a területet nyílt eljárásban, nemzetközi versenyen vagy „államközi szerződés mögé bújtatva” értékesítse, illetve a területen a történelmi városképet védő beruházás legyen vagy újabb felhőkarcolókat építsenek – ismertette a főpolgármester.

A járóbeteg intézményekről

A negyedik kérdés arra vonatkozik, hogy a járóbeteg-ellátó intézmények a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradjanak, vagy azokat is „elvigye az állam”, ahogyan azt tette a kórházakkal vagy az iskolákkal – mondta.
Hozzátette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években sokat tett az egészségügy területén, többek között rövidítették a várólistákat és a kerületeknek pluszpénzt biztosítottak a járóbeteg-szakellátó intézményekre.

Csak 14 év  felett

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet, szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet keddtől április 28-ig.

„A beleszólás jogát, lehetőségét és eszközét adjuk a budapestieknek
Életre hívtuk a második Budapesti Lakógyűlést, amelyen keresztül minden budapestinek lehetősége van kiállni a városért, lehetősége van érdemben formálni Budapest jövőjét. A Budapesti Lakógyűlés célja, hogy megvédjük Budapest egyik legértékesebb fejlesztési területét, a Rákosrendezőt, és hogy megóvjuk azokat az egészségügyi szakrendelőket, amelyek a budapestiek egészségét szolgálják”

-olvasható a Budapesti Lakógyűlés oldalán.

Karácsony Gergely közölte, a szavazásról a budapestieket szórólapokon tájékoztatják, ezeken a Fővárosi Lakásügynökséget is népszerűsíteni szeretnék.
Emlékeztetett arra, hogy tavaly már volt Lakógyűlés címmel online szavazás, akkor több mint százezer ember mondott véleményt a Lánchíd forgalmi rendjéről, illetve a főváros által a kormánnyal szemben elindított perről.

Előzmény

budapesti lakógyűlés,

Szerző