Illegális rendezvények Budapesten és országszerte - Pont a vége felé szakad el a cérna? - Városi Kurír

Sorting by

×

Illegális rendezvények Budapesten és országszerte – Pont a vége felé szakad el a cérna?

Egyre többen vannak, akik pestiesen szólva “nem bírnak” magukkal, mert napról napra jobban kikészíti őket az egy éve folyamatos karantén. Nem az a kérdés, hogy  az illegális rendezvényeket szervezőknek igazuk van-e, persze, hogy nincs, de olykor az ember bár tudja, hibásan dönt, nem tud parancsolni az érzelmeinek. Pedig kellene, hiszen már a vége felé járunk (remélhetőleg) ennek a rémálomnak.

Hirdetés

Illegális rendezvények Budapesten

A rendőröknek több olyan helyszínen is intézkedniük kellett, ahol illegálisan tartottak rendezvényt Budapesten. A hivatalos rendőri tájékoztatás szerint a budapesti rendőrök péntek éjjel a VII. kerületben egy Airbnb-lakásban intézkedtek egy állampolgári bejelentés alapján csendháborítás miatt. Kiderült, hogy a lakásban majdnem húsz fő tartózkodott. Összesen 18 személyt vontak intézkedés alá, mivel megszegték a kijárási tilalom szabályait, illetve a rendezvény tartására vonatkozó szabályokat. A rendezvény szervezőjével szemben külön feljelentést is tettek.

Vasárnap délutánra egy magánszemély egy közösségi internetes oldalon, szintén Budapesten, a VII. kerületben egy pincehelyiségben táncesetet kívánt megtartani és oda hirdetett rendezvényt. Az ellenőrzés során 25 főt találtak-írta meg a  Liner.

 

illegális rendezvények

Nemcsak magánemberek

Vajon mi hajtotta Bicske polgármesterét, amikor a több hónapja tartó rendezvénytartási tilalom ellenére még januárban összehívta egy közös bulira a város lakóit? Ez volt ám az illegális rendezvény, elöljárói segédlettel.

Megbüntette a rendőrség Bicske fideszes polgármesterét. Bálint Istvánné a járványügyi szabályok ellenére illegálisan szervezett évnyitó koncertet és politikai évértékelőt még január 2-án – értesült a Magyar Hang.

Az ominózus rendezvényre sok bicskei elfogadta a polgármester meghívását annak ellenére, hogy akkor már hónapok óta tiltottak voltak a tömegrendezvények. Még ingyen forralt bort is kínáltak a város lakóinak. A lap úgy tudja, hogy a rendezvény miatt egy közigazgatási hatósági eljárás és négy szabálysértési eljárás folyik. Összesen négy személyt büntetett meg az eljárást lefolytató Székesfehérvári Rendőrkapitányság, egy személyt közigazgatási bírsággal, három személyt szabálysértési pénzbírsággal sújtva.

Akinek van taxis ismerőse egyéb csodákat is hallhat arról, mi is történik a hivatalosan kiürített országban éjszakánként. Úgy tűnik az emberek jelentős részét éppen a megszorítások vége felé hagyja el a türelmük. Kár.

(Főképünk illusztráció)

Volt egyszer egy bulinegyed

illegális rendezvények

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Illegális rendezvények Budapesten és országszerte – Pont a vége felé szakad el a cérna?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.