Ilyen a boksz: Karácsony beleállt! - szétszedi Máger Andrea tárca nélküli miniszter válaszát - Városi Kurír

Sorting by

×

Ilyen a boksz: Karácsony beleállt! – szétszedi Máger Andrea tárca nélküli miniszter válaszát

Tovább folytatódik a végtelenül megalázó csatározás, amit az váltott ki, hogy a kormány szemet vetett  a legelesettebbeket, a hajléktalanokat ellátó kórház épültére. Karácsony Gergely  kezdeti bénultság után úgy döntött, hogy beleáll a témába és nem adják az épületet, amelyet így nem tudnak egy tisztázatlan hátterű ingatlanügyletbe beforgatni. A harcot elindító főpolgármesteri levelet mi is közöltük.

Hirdetés

Alább Karácsony Gergely facebook bejegyzéséből  idézünk amelyben ízekre szedi Máger Andrea tárca nélküli miniszter válaszát

A nemzeti vagyonért felelős miniszter mai válasza telis-tele van csúsztatásokkal. Úgy látszik, a kormányközeli oligarchák ingatlanmutyijának szolgálata még most is fontosabb, mint a legkiszolgáltatottabb emberek, és a kórházi kapacitások védelme. A tisztánlátás jegyében nyilvánosságra hozom az elmúlt 9 hónap hivatalos leveleit, amelyekben jeleztem, hogy a Szabolcs utcai kórház kiköltöztetése elfogadhatatlan, és miután 2010 után a kormány elvette az önkormányzatoktól a kórházakat, nincs alkalmas csereingatlanunk és ilyen rövid idő alatt nem is lehet ilyet létrehozni (levelek: t.ly/xpI6). Sokat segített volna, ha a kormány tagjai, illetve a miniszterelnök legalább időben válaszra méltatják ezeket a felvetéseket. De nem tették. Alább megtekinthető a kórházban néhány napja készült felvétel, amely bemutatja a kórház állapotát, helyzetét, mert a kormány egyes körei azt a hazug állítást tették, mintha a kórházban nem lennének biztosítva a gyógyítás méltó körülményei. Ezügyben elég, ha mindenki a szemének hisz.

Karácsony

Pár dolgot újra kénytelen vagyok világossá tenni, talán a kormány is megérti egyszer:

  • A nemzeti vagyonért felelős miniszter júniusig ad „haladékot” a hajléktalan kórház kiköltöztetésére. Én pedig újra szólok: a kórház nem megy sehova addig, amíg a járványhelyzet bármely ellátottra bármiféle veszélyt jelent. Nem megy sehova addig, amíg a kormány nem ajánl alkalmas és méltó elhelyezést a mostani ingatlan helyett. Ez a kormány dolga és felelőssége, hiszen a fővárosnak, miután a kormány 2010 után elvette a kórházakat, nincs a célnak megfelelő ingatlana, ennyi idő alatt nem is lehet ilyet létrehozni.
  • Engem baromira nem érdekel, miféle „költségvetési szervet” akar a kormány a kórház helyére költöztetni. Nem érdekel, hogy az OGYÉI-t, amely alól Habonyék áron alul kivásárolták az irodaházat, a kórház épületébe, vagy a kórház épülettömbjébe akarják-e elhelyezni, de azt biztosan nem fogom engedni, hogy fideszes oligarchák ingatlanmutyijának kiszolgálása veszélyeztesse egy kórház működését, ahol a legkiszolgáltatottabb embereket látják el.
  • Nem fogom tűrni, hogy bármilyen ingatlanmutyi érdekében, a saját maga által okozott vállalhatatlan helyzet mentegetése gyanánt a kormány bármely minisztere a kórházban heroikus munkát végző orvosok és nővérek munkáját ócsárolja, hogy azt hazudják, hogy ott nem méltó az ellátás. Az igazság az, hogy pár éve a főváros a Belügyminisztérium együttműködésével újította fel a kórtermeket, a járvány idején pedig éppen az ott dolgozók áldozatos munkájának volt köszönhető, hogy az első és a második hullámban a hajléktalan emberek körében nem alakult ki gócpont. Ez a kormány sokkal tartozik az egészségügyi dolgozóknak, így a Szabolcs utcai kórház munkatársainak. Róluk, a munkájukról csak a tisztelet és a megbecsülés hangján lehet beszélni, ezt elvárom a kormánytól is.

Védekezünk a járvány ellen, megvédjük a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét és méltóságát, megbecsüljük az orvosok és ápolók munkáját, megóvjuk a kórházak teherbíróképességét!

Karácsony Gergely teljes posztja:

Máger Andrea levelét itt olvashatja!

Karácsony

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.