Ilyen a boksz! – Folytatódik Ujhelyi István és volt pártja az MSZP ütésváltása, csúnya válás elé nézünk

Ahogy azt elsők között megírtuk, tagnap közösségi oldalán jelentette be Ujhelyi István MSZP-s Ep képviselő, hogy kilép pártjából. Ezt követően az MSZP vezetői felszólították, hogy adja vissza mandátumát, és fizesse meg a párt felé fennálló több milliós tartozását. Ezek után megjósolható, hogy csúnya válás elé nézünk.

A pártra jellemző pitiánerség

– válaszolta Ujhelyi István a Népszava kérdésére, mit gondol volt pártja, az MSZP követeléséről, miszerint a kilépése után adja vissza az EP-képviselői mandátumát és egyenlítse ki a „jelentős tartozását” is. Az MSZP egyetlen EP-képviselője vasárnap reggel egy Facebook-posztban jelentette be, hogy kilép a pártból, amelynek korábban még a társelnöke szeretett volna lenni. Erre reagált az MSZP „csalódva, de barátsággal” és a követeléssel, hogy váljon meg az EP-képviselői mandátumától, és rendezze, amivel tartozik. Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István „Hibáztam, amikor nyers őszinteséggel tartottam tükröt magunknak? Lehet” – írta. Az MSZP az EP-képviselői mandátumát és a jelentős tartozása rendezését kéri a pártból kilépő Ujhelyi Istvántól Csalódva, de barátsággal gondolnak rá. A 2019-es EP-választáson az MSZP-Párbeszédnek Ujhelyi István volt a kampányfőnöke, a pártszövetség 6,68 százaléknyi szavazatot, egy képviselői helyet szerzett a megméretésen. Tóth Bertalan jelenlegi társelnök volt a listavezető, utána jött Ujhelyi István, de bejelentkezett az újabb brüsszeli-strasbourgi megbízatásra a pártból azóta szintén kilépő harmadik Szanyi Tibor is. Mivel Tóth Bertalan előre jelezte, hogy a pozíciója jelképes, nem akar élni a lehetőséggel, némi vita után az MSZP választmánya úgy döntött, hogy az egyetlen EP-képviselői mandátumot Ujhelyi István kapja. (Egy pillanatra felvetődött, hogy az EP-képviselői mandátum a lista negyedik helyén szereplő párbeszédes Jávor Benedeké legyen.)

Ujhelyi István egyelőre nem élt a Népszava által felkínált interjúlehetősséggel,

így egyelőre nem beszélt arról sem, hogy az MSZP által jelentősként aposztrofált tartozása miben áll.

Friss!

 • Argentína magával vitte Lengyelországot
  Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból.
 • Az Airbus bemutatta a hidrogénüzemű, környezetbarát hajtóművét
  Hidrogénüzemű, üzemanyagcellás, környezetbarát hajtóművet fejleszt az Airbus. Ez a hajtóművi rendszer a tervek szerint megoldaná, hogy 2035-re felszálljon az első nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép.
 • Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen
  Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
 • Csillagjegyek a finisben – Ilyen lesz a december, az év vége
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Nyakunkon az újabb év vége, a csillagjegyek megint búcsút intenek egy évnek, ám hogy milyen lesz ez az elköszönés azt most megmutatjuk. Az  év vége nagy horoszkópja. Nyilas Szakmai téren elérkezett az Ön számára a kezdeményezés lehetősége, ha okosan cselekszik, nem engedi, hogy az év végi lazító hangulat hatással legyen
 • Mialatt a diákok a jövőjükért demonstrálnak, Orbán focisulija csapatépít egy luxusszállóban
  Ez (is) egy ilyen nap: mialatt kiderült, hogy több, mint 60-os pénzelvonást javasol az Európai Bizottság Orbán kormánya miatt Magyarországnak, és amikor Pintér belügyminisztériuma 8 tanárt kirúgott, mert demonstrálni merészeltek az oktatás jövőjéért, a Puskás Akadémia közösségi oldalán megjelent a hír: csapatépítő tréningen wellnesseznek a focistasrácok.