Ilyen a boksz…? Hétvégétől a babakocsik és a bringák osztoznak a metrón…..

A BKK arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy hétvégén indul a tesztüzem a 4-es metrón. Azt próbálgatják, hogy fér meg egymással a babakocsit toló szülő, a kerekesszékben ülő és a bringával metrózó. Ugyanis egy helyre szól a jogosítványuk.

A  babakocsival és kerekesszékkel közlekedők lesznek előnyben

Szombaton és vasárnap 7 órától este 9-ig teszteli a kerékpárszállítás lehetőségét a 4-es metró vonalon a BKK és a BKV. Minden állomáson működik felvonó, azért választották ezeket. Eredetileg júniusi tesztüzemről volt szó, ez csúszott.

Bringával is lehet majd metrózni

A kerékpárszállításhoz jegyet vagy kerékpárbérletet kell venni.

A próbaüzem alatt a BKK és BKV dolgozói segítenek a kerékpárt elhelyezni és rögzíteni. A kijelölt helyeken legfeljebb két kerékpár szállítható a szerelvényeken, beépített biztonsági övvel rögzítve. A BKK közleménye szerint

“a könnyebb, gyorsabb beszállás érdekében a kerékpár elhelyezése a szerelvény jelzéssel ellátott nyolcadik ajtajánál, a második kocsiban, a peronnal szemközt, a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára kijelölt helyen valósítható meg.”

A cég rögzíti, a kerekesszékkel és a babakocsival utazók lesznek előnyben, ha ugyanott szállnának fel.

“Amennyiben az érkező vonaton a kijelölt helyek a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők által már foglaltak, akkor a következő vonatot kell az utazásra igénybe venni”.

Hát lássuk, mennyire vagyunk előzékenyek és figyelmesek, meg fegyelmezettek!

(forrás: MTI)

Jó, jó ….. régi, meleg és rángat, de különleges! – Egyszerre legalább két helyen tűnik fel egyazon metrókocsink? Frissítve a BKV. Zrt reakciójával!

Metrófelújítás – Aláírták az akadálymentesítésről szóló megállapodást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük