Elvileg egy működő demokráciában, ha a nemzet bírósága a legfelsőbb szinten hoz egy döntést, azt az állam minden polgárának kötelessége elfogadni. De pláne akkor, ha az a bizonyos valaki közszolga, akit az adófizetők azért tartanak, hogy beosztása fényében betartsa és betartassa a törvényt.


Deutsch Tamás közeltartott és a törvénytisztelet

Kedden beszámoltunk arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette az Altus Zrt. üzleti jó hírnévhez fűződő jogát azzal, hogy 2017. október 12-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendeléséből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának.

Ehhez képest…..

A Fidesz Európa-parlamenti képviselője közösségi oldalán reagált az ítélőtábla döntésére:

“Egy mai bírósági döntés margójára:
1. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége, az Altus Zrt. az Európai Bizottságtól milliós nagyságrendű uniós forrást kapott.
2. Az Altus Zrt-ből kiválva jött létre Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára másik cége, az Altus Portfólió Kft.
3. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége, az Altus Portfólió Kft. 80 millió forint kölcsönt adott a több milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba cégének, a Humán Operátor Zrt-nek.
Ez a botrányos valóság. Ennyi.”

Abban a bizonyos működő demokráciában…..

Értelmezzük: mit is jelent mindez! Azt, kedves választópolgártársak, hogy egy Fidesz-potentát, az ember, aki választói jóvoltából, na és persze a király kegye alapján, a brüsszeli EP-ben képviseli hazánkat, ha olyan bírói ítélettel találkozik, ami nem smakkol neki, – vagy a főnökének, bár az jelen esetben Ön, meg Ön és Ön és nem a pártelnöke – akkor “one zsinór”, nyíltan kifejezheti, hogy tesz rá. Ilyen megnyilvánulás után az illető – még mindig a működő demokráciáról beszélek – a posztjával egy időben búcsúzna közszolga mivoltától. Kizárólag a fent említett helyeken a választói megvetése és kiközösítése várná és magától távozna, mielőtt a népharag elküldi melegebb éghajlatra.

De nem így Illiberáciában!

Magyarországon nincs felzúdulás, a mindennapi Fidesz-őrülethez szokott magyar szinte észre sem vesz ilyen “semmiséget”, mindennapos eset. Mit gondolnak, ha  – ne adj Isten és tudom, hogy még a gondolat is bűnös – Orbánról, vagy Kövérről, esetleg Semjénről került volna elő a Srtache-hoz hasonló videó, azt lemondás követte volna? Na ugye, hogy na ugye? A hívők vállukra véve éltették volna, hogy “bizony, ez a közülünk való, hvcs” és mindenki más Soros-fizette undormány, akik a szent emberek ellen törnek.

Ahogy a választási előrejelzéseket nézem, pontosan ez történik. Ez ilyen ország, kell a többségnek a mindennapi félelem, a bizonytalanság, a vadkelet. Nem sok keresnivalónk van – sajnos velük együtt nekünk sem, mert ilyenkor “egy a nemzet” – Európában!

1 hozzászólás

  1. Szép napot kívánok
    Én egy valamit nem értek.Mindig többségről beszélnek.Nem tudnak számolni?Negyvenkilenc százalékot szereztek úgy,hogy a határon túli magyarok is “rá szavaztak”.
    Barna

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét