Sorting by

×

Ilyen esetben szokta jobb helyeken a sajtó többi képviselője faképnél hagyni a “Gulyásul” viselkedőket

A Népszava tudósítója kérdéseinek végén megkérdezte Gulyás Gergely miniszterelnöktől a kormányülést követő sajtótájékoztatón: mi az oka annak, hogy a Magyar Hang tudósítóját immár a második alkalommal – amióta ismét a jelenlevő újságírók tehetnek fel kérdéseket a miniszternek – nem engedik be a tájékoztatóra.

Gulyás egy kurta mondattal válaszolt: „Önöktől várjuk a képviseletüket.”

Nem először ad Gulyás szégyenletesen cinikus választ. Persze, szép tőle, hogy folytatja a Lázár János által elkezdett sorozatot, és kormányülések után közvetlenül válaszol az újságírók kérdéseire. Nemcsak a kormányközeli lapok újságíróinak kérdéseire – amelyek gyakran irányulnak az ellenzékiek minősítésére, sokszor már magában a kérdésben is –, de a független lapok, portálok munkatársainak kérdéseire is. Ott van a Népszava, a HVG, az ATV, a Telex és mások. Ott volt korábban a Magyar Hang munkatársa is, aki sokszor a legkeményebb kérdéseket tette fel.

A Magyar Hang hetilapot

a Magyar Nemzetnek azok az egykori munkatársai hozták létre, akik a tulajdonos Simicskának Orbánnal való szembefordulását követően a kormányfüggetlenné vált Magyar Nemzetnél dolgoztak, majd amikor Simicska visszavonult, a Magyar Nemzet pedig előbb megszűnt, elvesztették újságírói egzisztenciájukat, Magyar Nemzet címmel pedig a korábbi Magyar Idők jelenik meg, gyakorlatilag a Szabad Nép–Népszabadság hagyományát folytatva hivatalos pártnapilapként.

A Magyar Hang újságíróit mint árulókat kezeli a Fidesz, és nyilván ennek megfelelően kezeli őket durvábban, mint a többi független orgánumot.

Ez azonban a sajtószabadság súlyos megsértése

Gulyás válasza, hogy egy másik lap újságírója „képviseljen” egy be nem bocsátott lapot, nyilvánvalóan abszurd, hiszen minden másnak más a politikai iránya, és feltehetően más kérdéseket tesz illetve tenne fel.

Ilyen esetben szokott jobb helyeken a sajtó többi képviselője szolidaritást tanúsítani, és maga is távol maradni a meghirdetett sajtótájékoztatóról.

Előfordult már, hogy egy-egy lap újságírójának a sajtótájékoztatóról való kizárása okot adott volna ilyen válaszlépésre, de az elmaradt. Gulyás e minősíthetetlen válasza után ezt a nem a kormány szolgálatában álló lapoknak meg kellene fontolniuk. Nem vagyok a dologban optimista.

Forrás: Bauer Tamás

Kapcsolódó

gulyás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ilyen esetben szokta jobb helyeken a sajtó többi képviselője faképnél hagyni a “Gulyásul” viselkedőket

  • 2021.06.25 - 07:22
    Közvetlen hivatkozás

    egyszerüen nem kell megvásárolni a kormány által müködtetett újságokat.. és menjenek tönkre… megérdemelnék.. amugy is . kalap szar a média.. minden mészáros és nyaligátorai kezében.. kell a fenének az ilyen hirportál. vicc. amikor nyalnak és istenitik a kormányt az ellenzéket meg szapulják ilyenkor szoktunk jókat nevetni és ezzel a mozdulattal tolják a népet az ellenzék felé… fennen hangoztatják mennyire toleránsak és megértők, tudjuk ez hazugság.. szapulják a másik oldalt , tudjuk ilyenkor szimpatizálunk az ellnzékkel. a tv2 és más nyalós csatornákat be sem kapcsoljuk, szinvonal béka segge alatt 10 m, a kommentátorok, hirolvasók süllyednének elk széygenükben mikro felolvassák a hazugságokat , mosolyogva.. lealacsonyodtak a kormány szintjére… szégyen… amikor hirdetik és magasztalják a kormányt és haverjait… akkor fordul fel az ember gyomra…. undoritó hazug banda.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.