Kerítésen innen

Ilyen is van: gondoskodáspolitikáért felelős belügyi államtitkár – Kiről-miről gondoskodik?

Gondolkodjatok már, emberek! - Addig nincs baj, amíg nincs baj, de ha van....?

A szociális intézmények nem tudják majd kifizetni a megemelt közületi rezsidíjakat és munkatársaik sem jutnak el a segítségre szorulókhoz, mert nem tudnak tankolni. Erre a veszélyre hívja fel az ágazatot irányító Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős belügyi államtitkár figyelmét a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME) és a Szociális Szakmai Szövetség (3Sz) közös levele.

100.000 dolgozó, 1 millió ellátott….

A 3Sz levelet aláíró vezetője, Szoboszlai Katalin és a SzMME elnöke, Meleg Sándor bentlakásos intézmények vezetőivel, nappali ellátások szervezőivel, támogató szolgálatok, valamint család- és gyermekvédelmi szolgálatok munkatársaival egyeztettek az utóbbi napokban. Ebből kirajzolódott, hogy

a szociális szakma sem ebben az évben, sem a 2023-as elfogadott költségvetésben nem látja a megemelkedő kiadások fedezetét. A szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti szektorban százezer ember dolgozik, az ellátottak száma pedig meghaladja az egymilliót.

Mi a terv?

Mindezekre tekintettel azt kérik a szakmai szervezetek a gondoskodáspolitikai államtitkártól, hogy ezekről a kérdésekről egyeztessenek velük, de addig is feleljenek három kérdésükre:

  • Végez-e hozzájuk hasonlóan valamilyen adatgyűjtést a Belügyminisztérium a rezsi- és üzemanyag áremelés szociális ellátókra gyakorolt hatásairól?
  • Tervez-e a kormány bármit, ami jobb helyzetbe hozná a szolgáltatókat?
  • Ha közülük valóban csődbe megy valamelyik, mi lesz a sorsa azoknak az embereknek, akiket eddig ők láttak el?

„Kérjük, legyen szíves megküldeni részünkre az ezzel kapcsolatos ügymenetet!”

– tette közzé a levelet a Népszava.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Szólj hozzá!