Ilyen lesz a hosszúhétvége időjárása – Most légy okos Domokos!

Ha tervezel valamit a hosszúhétvégére ilyen időre számíthatsz: kellemes igazi napos nem túl meleg, nem túl nedves, és nem is nagyon hűvös időjárás vár ránk.

Ráfutás a hétvégére

Szerdán hajnalban, reggel elsősorban az északkeleti térségben fordulnak elő ködfoltok, hidegebb területek másutt élénk, erős déli szél fúj, nem jellemző a párásság.

Napközben változó vastagságú, szakadozott fátyolfelhőzet melletti változó, szűrt napsütéses időnk lesz. További enyhülés várható, a délutáni órák kellemesen enyhének ígérkeznek. A Dunántúlon gyakran erős, másutt mérsékelt, olykor élénk déli, délnyugati szél fúj. Csapadék nem várható.

Éjszaka mérséklődik, legyengül a szél. Általában kevés lesz a felhő, de a szélcsendes helyeken párásság, ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön gyenge vagy mérsékelt, a déli országrészben olykor kissé élénkebb délnyugati, nyugati légmozgás várható. A hajnali párásság, ködfoltok eloszlanak és változóan napos-fátyolfelhős, főként északon helyenként tartósabban szürke, rétegfelhős idő alakul ki. Délen a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet, míg a tartósabban felhős körzetekben mérsékeltebb lesz a melegedés.

Éjszaka is hasonló marad a helyzet. Északon, északkeleten fokozódhat a párásság, míg délen és a középső országészben élénkebb légmozgás mellett gyengén felhős, csillagfényes, kevésbé párás idő a valószínűbb.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda reggel 1 – 7,

szerda délután délnyugaton 19, északkeleten 15,

csütörtök reggel 3 – 8,

csütörtök délután északon 13-16, délen 17-20 fok körül alakul.

Most légy okos Domokos

Pénteken alapvetően gyenge, illetve mérsékelt légmozgás valószínű. Napos, szűrt napsütéses és erősebben felhős területek, időszakok egyaránt előfordulnak. Helyenként, többnyire északon tartósabb ködfoltokra is számítani kell. Éjszaka egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, megvastagszik a felhőzet, néhol kisebb eső is várható.

Szombaton észak felől csökken a felhőzet. Élénk, helyenként erős északnyugati szél fúj. Kissé csökken a hőmérséklet. Csak elvétve fordulhat elő gyenge záporeső.

Vasárnap nagy bizonytalansággal ugyan, de napsütés a legvalószínűbb, azonban párás, rétegfelhős területek sem kizártak. Csapadék nem hullik. A légmozgás gyengének ígérkezik.

hosszúhétvége

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük