Ilyen van? Koronavírusos fagyit találtak Kínában!

Nehéz eldönteni egy fikciónak tűnő hírrel kapcsolatban, -amiben manapság nincs hiány- hogy a képzelet szülte-e, vagy maga a valóság. A fagyi és a koronavírus egy mondatban különösen hangzik, de -ahogy az alábbiakból kiderül- tény.

Három kínai fagylalt-féle pozitív koronavírus-eredményt mutatott.

Az egészségügyi hatóságok megpróbálják felkutatni azokat az embereket, akik az érintett jeges finomságokkal kapcsolatba kerülhettek – vette észre a hírt a 24.hu.

Az északi Tianjin községben összesen 4836 doboznyi fagylalt fertőződhetett meg, amelyekből 2089 darabot lezártak, és megfigyelés alatt tartanak

írja a Daily China nyomán a Ladbible bulvárlap.

A hatóságok jelenleg 65 doboz fagyit vizsgálnak,

amiket a helyi piacon értékesítettek, és a csütörtöki teszten pozitívak lettek a koronavírusra. A termékeket ukrajnai tejpor és savópor felhasználásával készítették.

A koronavírus képes a fagylaltban is fennmaradni, ugyanis a hideg tárolási hőmérséklet és a zsírtartalom kedvező életfeltételeket nyújtanak neki.

Egyszeri és kivételes eset

Dr. Stephen Griffin, a Leeds-i Egyetem virológusa szerint ez

egy egyszeri és kivételes eset, amivel nem szabad pánikot kelteni az emberekben.

A fertőzöttség egyetlen szintje sem fogadható el, és mindig aggodalomra ad okot, de valószínűnek tartom, hogy ez a gyártóüzemben felmerülő probléma következménye, és a gyári higiéniára vezethető vissza. Az édességet árusító Daqiaodao Food 1662 alkalmazottja karanténban van, ebből 700-an már negatív tesztet produkáltak, a fagylaltot vásárlóknak pedig azt mondták, hogy figyeljék az egészségi állapotukat, és probléma esetén tájékoztassák a szakembereket.

megveszlek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük