Ilyennek látja az unokája – gyerek szem-száj a nagyikról…..

A gyerekek másként látják a világot, nem bonyolítják túl a dolgokat, azt mondják, amit éppen éreznek. Fontos, hogy ilyenkor ne haragudjunk az unokára, nem akar bántani és feltétlen az imádata, ha ezt néhanapján a nagyi nem is érezi!

A nagyi olyan….

A nagymama az, akinek már nincs kicsi gyereke, ezért foglalkozik az unokákkal. A nagypapa ugyanolyan, mint a nagyi, csak neki szakálla is van. A nagyiéknak nem kell semmit csinálniuk, csak az a dolguk, hogy vendégségbe jöjjenek hozzánk.

A nagyi kicsit öreg….

A nagyszülők már öregek, ezért ők nem tudnak velünk szaladgálni, biztos ezért nézegetik mindig a virágokat és a fákat a parkban. Sok pénzük kell legyen, hogy elvigyenek minket a vidámparkba és vegyenek nekünk fagyit.

A nagyi mindenre gondol….

Mikor sétálni megyünk, a nagymama táskájában mindig van csoki, vagy cukorka és nem csak ebéd után ad nekünk. A nagypapa érdekes dolgokat mesél, ő nem kell mesét olvasson, nagyon sok jó történetet megjegyzett. A nagyi soha nem mondja, hogy “siess” ő mindig ráér. Neki nincs dolga, mert ő nagymama. Szemüvege van és ki tudja venni a fogait, ez nagyon furcsa.

A nagyi mindig ránk ér….

Amikor a nagyi mesét olvas, nem hagy ki egyet csak azért, mert azt már elolvastuk. Mindig finom süteményeket hoz, biztos nagyon szereti az édességet. Délután álmos szokott lenni, ezért nekünk is aludnunk kell. Mindenkinek kéne találnia egy nagymamát, mert ők nagyon szeretik a gyerekeket és sok idejük van.

Ilyennek látnak minket az unokáink, mert biztosan ilyenek vagyunk. Nem kell világot megváltani, nem várják tőlünk, csak szeretni kell, ennyi az egész!

(forrás: bidista.com)

Vannak persze különös “nagyikák” is

Pécsi Ildikó engesztelhetetlen, az unokájának is mennie kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük