Harminc éves, korosztályos rekordot adott át a múltnak a 15 éves Ilyés Laura Vanda, aki 50 méteres hátúszásban hat század másodperccel úszott jobbat, mint legendás elődje, Egerszegi Krisztina.
[mnky_ads id=”3390″]
Egerszegi Krisztina 1988-as szöuli korosztályos rekordját döntötte meg vasárnap Ilyés Laura Vanda. A tizenhatodik születésnapját kedden ünneplő százhalombattai úszó igen kalandos körülmények között került a BVSC-uszodába, két, sikertelen győri kísérletet követően. Egerszegi Krisztina nemcsak példaképe, de kicsi kora óta kíséri őt az ötszörös olimpiai bajnokkal tett összehasonlítás, ami az egyik fő ösztönzője.

Születésnapi ajándék

Karácsonyi ajándéknak is szép lett volna Ilyés Laura Vandának a 29.30-as időeredménnyel 50 méter háton vasárnap megúszott új országos korosztályos csúcs, de inkább születésnapi meglepetés lett belőle.

A Százhalombattai VUK SE versenyzője december 19-én látta meg a napvilágot, így pontosan két nappal a jókívánságok fogadása előtt sikerült megdöntenie Egerszegi Krisztina 1988-as, Szöulban felállított 29.36-os rekordját.

„Már a győri eredmény is meglepetésszerűen jött. Két nagyon jó kísérletet tettem, s csak néhány századra voltam a rekordtól. Úgy voltam vele, hogy most benne vagyok, s ha engedik, nekifutok harmadszor is. Éreztem, hogy az úszásomban volt egy-két hiba, amelyen még tudnék javítani – nyilatkozta az utánpótlássport.hu-nak Ilyés Laura Vanda. – Nem akartam, hogy ezen múljon. Borzasztóan boldog vagyok, különösen azért, mert Egerszegi Krisztina a példaképem. Nemcsak a hátúszás miatt, de azért is, mert a Kőbánya SC-ben engem is Kiss Miklós tanított meg úszni, akárcsak őt. Akkoriban mindig azt mondogatta, hogy ugyanolyan tökéletes a vízfekvésem, mint Krisztináé volt. Ez mindig is motivált, de most egészen más értelmet nyert ez az egész. Azt hiszem, ez nem véletlen.”

(M4 Sport)

Kapás Boglárka szerezte a 8. magyar aranyérmet
[mnky_ads id=”3390″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét