Ilyet még nem láttál! – Nagy családi horoszkóp

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ha egy családba tartozunk, akkor ismerjük egymást. De vajon tényleg így van? Nagy családihoroszkópunkból rengeteg újdonságot és érdekességet megtudhatsz gyermekedről, testvéredről, szüleidről, nagyszüleidről.

Kos

Kos gyerek

Már a születésétől fogva rengeteg életenergiával rendelkezik, még csecsemőkorában megtanulja, hogyan érvényesítse akaratát. Például ha éhes, képes órákon át bömbölni, amíg meg nem kapja az ételt. Gyorsan fejlődik, hamar kezd el beszélni. Minden iránt érdeklődik, ám a szülőknek nem érdemes sokat költeni az utód egy-egy újabb hobbijára, játékára, hiszen csemetéjük hamar ráun ezekre, mert őt már a következő szórakozás érdekli. Tevékeny gyerek, a mozgás létfontosságú számára, ezért olykor kék-zöld foltok, horzsolások borítják a testét.
Az iskolában: Mivel a Kosnak nem erőssége a türelem, így az iskolai tanulmányok, az előrejutás sem megy simán. A tanulás rohamokban tör rá – főleg vizsgák, dolgozatok előtt. Ha netán megbukik, azt óriási kudarcnak éli meg. Ilyenkor viszont úgy összeszedi magát, hogy nemcsak utoléri társait, hanem az elsők között lesz. Nem hagyja magát, ha bántják vagy csúfolják, odacsap.

Kos testvér

Mellette az élet csupa izgalom, mert mindig hallatja a hangját, és neki győztesnek kell lennie a játékokban is. Ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné, akkor duzzog, erőszakoskodik, ilyenkor meg kell győzni, hogy testvére érdekeit is szem előtt kell tartania. Mivel a Kos életélvező, ezért visszahúzódó testvéreit is magával ragadja, és ha bántják őket, akkor a védelmükre kel. Hűséges természetének köszönhetően, mindegyik testvérét támogatja.

Kos szülő

Nagyon könnyen ráhangolódik gyermekei érzelmeire, és rengeteg időt, energiát fordít csemetéire. Ahogy nőnek a gyerekei, úgy élvezi egyre jobban a szülői szerepet. Bátorítja őket szinte bármilyen szórakozásra, sportra, mert a Kos szülő szerint egyetlen óra sem múlhat el eseménytelenül. Gondot okozhat, hogy gyakran azt képzeli, utódja is azt szeretné, amit ő, és ráerőlteti akaratát csemetéire.

Kos nagyszülő

Amikor eléri a nyugdíjaskort vagy nagyszülővé válik, ez óriási változást hoz az életébe, mert addigra általában sikerül lenyugodnia. Ugyan aktív marad, és sokat beszél, de már nem izgágáskodik. A Kos nagyszülő megkérdezi unokáját, hogy mi érdekli, mit szeretne, és olyan dolgokat mutat meg neki, ami őt talán untatja, de imádott unokájáért ezt is megteszi.

Bika

Bika gyermek

A vidám alaptermészetű, a kiságyból elégedetten mosolygó, az étkezéseket pedig lelkesen fogadó Bika jegyű csecsemő nem véletlenül lesz a felnőttek kedvence. Többi állatövi babatársával szemben, csendben és türelmesen várja az etetési időt, és ritkán fordul elő, hogy éjszaka szülei a sírása miatt nem tudnak aludni. Egészen korán felébred viszont benne a birtoklási vágy, és már az oviban tudja, hogy mi az övé, és mi a másé. Olykor nehezére esik a saját játékait megosztani mással is.
Az iskolában: Általában szorgalmas, és ugyan vannak, akik azt mondják, hogy lassan tanul, viszont alaposan. Mert amit a Bika gyerek egyszer megtanul, azt nem felejti el. Szereti, ha a dolgok mindig meghatározott időben történnek körülötte. Mivel igen erős az akarata, ezért semmi értelme az erőszakos, nyílt fegyelmezésnek. Eredményt inkább visszafogott hangvételű mondatokkal és észérvekkel érhetünk el.

Bika testvér

Gyerekként sokat kell vele vitatkozni, hogy melyik játék kié. Testvéreivel általában barátságot alakít ki, de a viták elkerülhetetlenek, előfordul, hogy egy ideig nincsenek beszélő viszonyban. Ám ahogy telnek az évek, a Bikák úgy ragaszkodnak egyre jobban a családjukhoz, a testvérükhöz.

Bika szülő

Konzervatív, ezért a gyermeknevelés terén a régi, jól bevált módszereket részesíti előnyben a modernekkel szemben. Ez mások szemében olykor túlságosan szigorúnak tűnik, viszont a Bika szülő nem változtat, mert ezt tartja eredményesnek. Boldoggá és elégedetté szeretné tenni gyermekei életét, ennek érdekében olyan sokat dolgozhat, hogy éppen a családi élet örömeitől fosztja meg magát. Ezzel a problémával igazán akkor szembesül, amikor gyermekei elérik a serdülőkort, s kialakulnak a generációs konfliktusok, amit a Bika szülő nagyon nehezen tud kezelni.

Bika nagyszülő

Sokat törődik az unokákkal. A Bika nagymama jól ért az unokák nyelvén, és kreativitást igénylő játékokat játszik vele. A Bika nagypapa kezdetben majomszeretettel csüng az unokán, és mint valami különleges tehetségű, képességű gyermekkel, úgy dicsekszik vele. Nagyon fontosnak tartja unokája iskoláztatását, amiért gyakran rágja saját gyermeke fülét.

Ikrek

Ikrek gyerek

Az Ikrek jegyében született kisbaba szeme fényesen csillog, és nagyon hamar elkezd érdeklődni a környezete iránt. Már korán imád kinyúlkálni az ágyából, minden vonzza, ami körülötte van. Nyughatatlan, gyakran felületes alvó, ezért a szülőknek sokszor fel kell kelniük csemetéjükhöz, hogy álomba ringassák. Nagyon hamar megtanul beszélni, mászni és járni.
Az iskolában: Benne van minden csínytevésben, imádja a szakköröket, a kirándulásokat,
táncórákat és mindent, amit közösségben csinálhat. Rendszerint jól halad a tanulmányaival, és bár sokszor nem tanul a vizsgára, sikeresen kimagyarázza magát. Rengeteg elfoglaltságra van szüksége, hogy ne unatkozzon. Könnyen barátkozik, iskolai barátságai rendszerint egy életre szólnak.

Ikrek testvér

Az Ikrek jegyében született testvér mellett nem lehet unatkozni, mert mindig kitalál valamit, és a testvérét is magával viszi. Szívesen játszik különböző fejtörőket, élvezi a vetélkedőket, és ebbe testvéreit is örömmel bevonja. Felnőttkorában is tartja a kapcsolatot családjának minden tagjával, a napi telefonhívások, sms-ek, e-mailek fontosak számára, és gyakran szervez találkozót a rokonsággal.

Ikrek szülő

Sokszor elköveti azt a hibát, hogy telezsúfolja gyermekei szabadidejét programokkal. Ennek oka, hogy saját magából indul ki, ám nem biztos, hogy gyermekei is olyan sokoldalúak és éles eszűek lesznek, mint ő. Egyébként az Ikrek szülő fiatalos, könnyen teremt kapcsolatot csemetéivel. Az Ikrek mamát általában untatja a napi rutin, nem akar csak anya és háziasszony lenni, ezért hamar vissza szeretne menni a munkahelyére. Az Ikrek apuka pedig mindig szakít időt a gyermekeivel való játszadozásra.

Ikrek nagyszülő

Igyekszik átvenni a felügyeletet az unokák fölött, amit a szülők olykor nem is vesznek rossz néven… Az Ikrek nagyszülő kritikusabb az unokájával, mint a szülei, ezért aztán a gyerekek jó kezekbe kerülnek, mert a fejlődésük, tanulásuk, előmenetelük érdekében a nagypapák, nagymamák sokat tehetnek. Az Ikrek nagyszülő általában jól tájékozott, így sok érdekességről mesélhet unokáinak.

Kapcsolódó

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük