Ima a józan észhez

Mert ennek az egésznek lassan már egyáltalán semmi értelme. És a helyzet napról-napra rosszabb. Szinte minden hétre jut valami új és még újabb gyalázat. Egyre mélyebbre süllyedünk…

Klímacél

Könyörgöm, magyarázza meg valaki, hogy mi érdeke fűződik a magyar népnek ahhoz: miközben itt fuldoklunk a rekordhőségben, Magyarország centrális erőterű illiberális hatalma fúrja meg a klímacélt, hogy az EU, és benne hazánk gazdasága 2050-re váljék széndioxid-kibocsátását tekintve semlegessé? A magyar nép talán öngyilkos és sokak halálért felelős, bűnrészes akar lenni?

Könyörgöm, magyarázza meg, aki tudja azt is: ugyan mi érdeke lehet abban a magyar népnek, hogy az országot „a többség (?) megbízásából” kormányzó Fidesz képviselői leszavazzák az Európa Tanács javaslatát, ami az alvilági és politikai korrupciós ügyeket feltáró, 2017 októberében Máltán meggyilkolt Daphne Caruana Galizia újságírónő halálnak kivizsgálását célozza? Bűnpártoló akar lenni?

Könyörgöm, arra is adjon végre magyarázatot valaki: miért jó az a magyar népnek, ha épp a családok évében a fideszes többség az egészségügy és a szociálpolitika mind feltűnőbb csődje ellenére is leszavazza a parlamentben a javaslatot, ami emelné az otthonápolási díjat vagy a kisgyermekes családok kilakoltatásának tilalmáról szóló másikat? Családellenes, antihumánus akar lenni?

Botrány

Könyörgöm, bökje már ki valaki: mit nyer azzal a magyar nép, ha sok jóakarója után már Timothy Garton Ash, ismert brit történész is arról cikkez a Guardianben: botrány, hogy Orbán az illiberális ellenőrzés kiterjesztéséhez európai uniós forrásokat használ, szégyen, hogy a Fidesz 13 képviselője továbbra is az Európai Néppárt frakciójában ül, és Magyarország már nem demokrácia? Szóval: miért is nem csatlakozik az ország az Európai Ügyészséghez? Önként akar a magyar nép az emberiség szégyenpadjára ülni?

Könyörgöm, ebben a sűrű, áthatolhatatlan sötétségben világosítsa már meg végre a magyar nép elméjét, ha más nem, akkor legalább a Szózat szerzője, Vörösmarty Mihály!

Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászkönny űl.”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ima a józan észhez

 • Avatar
  2019.06.29 - 13:14
  Közvetlen hivatkozás

  Mi ugye tudjuk, hiszen ezen sorok olvasása is azt jelenti, hogy egy irányból egy irányba nézünk. De többen vagyunk, egyre többen s már jó sokan, … mindenki egyedül csatázik’ több kevesebb sikerrel és szólongat, hogy fogjuk már meg egymás kezét. Hallgatjuk is látjuk is de ez nem kör. Mert mégsem fogjuk egymás kezét. Az összefogást nekünk kell kezdeni, hiszen mi akarjuk és tudjuk és hisszük! Ez a magyar fel, tám, Adás! Akkor majd nyújtják kezöket azok is akik ténferegnek, lesznek kik megfordulnak s mások. Szóval valahogy össze kellene kapcsolódjunk térben és időben.
  Egy Nagy MAGÜL kereső program????

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük