Recep Tayyip Erdogan Budapestre érkezése felkorbácsolta a politikája, személye és a szíriai török beavatkozás ellen felháborodók kedélyét. A csütörtök délután a tüntetések jegyében köszönt majd ránk. 

Ausztriában élő kurdok is megjelenhetnek

Kisebbfajta közlekedési világvégét okoz Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki érkezése, amit tetéz egy vonuló ellentüntetés is. A Budapest Blokádja tüntetésen az észak-szíriai török hadműveletek, atrocitások és a támogató magyar kormányzati hozzáállás ellen tiltakoznak majd. Ugyan szeretnék, ha ezt látná a török elnök is, de nem lesz könnyű dolguk: a rendőrség a konvoj vonulási útvonalán a keresztutcákat is lezárja.

A Facebookon szerveződő tüntetésre eddig 4 ezer ember jelezte részvételét,

a szervezők úgy tudják, külföldiek is jönnek.

Több országból, például Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek résztvevők, akiket felháborítanak azok a háborús és emberiesség ellenes bűnök, amiket a török csapatok az utóbbi időben elkövettek. Rojavából pedig videóüzenetet fogunk kapni

– írták a hvg.hu-nak. Mivel Ausztriában jelentős kurd kisebbség él, elképzelhető, hogy egy nagyobb, akár hangosabb, energikusabb tüntető tömeg jelenik meg csütörtökön Budapesten – ami a washingtoni török elnöki látogatáskor lezajló atrocitásokat elnézve, amikor Erdogan emberei szanaszét verték a tiltakozó ellentüntetőket, nem ígér nyugodt órákat a fővárosnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét