Indul a hadd el hadd -időjárás - Városi Kurír

Sorting by

×

Indul a hadd el hadd -időjárás

Szerdán délután változó felhősödések zavarják meg a napsütéses időjárást, melyből többfelé alakulnak ki záporok. A légköri feltételek kedvezőek lesznek zivatarok, köztük heves zivatarok kipattanásához is, melyekre a legtöbb esély a déli, a középső, majd a keleti országrészben valószínű.

Hirdetés

Nem akármi jön

Az északnyugati, majd nyugati és középső országrészben megerősödik az ÉNY-i szél, keleten mérsékelt légmozgás marad a jellemző. A hőmérséklet északnyugaton visszaesik, míg az ország többi részén fülledt, meleg várható a zivatarok kialakulása előtt. Éjszaka kelet felé húzódnak, elcsitulnak a záporok, zivatargócok. Kitisztul az ég. Többfelé élénk, erős ÉNy-i szél fúj.

Csütörtök: stabilabb légköri helyzet kialakulása várható. Napsütéses, időnként és helyenként mérsékelten fátyol-, illetve gomolyfelhős idő lesz jellemző. Csak elvétve, északkeleten fordulhat elő gyenge zápor.

Kellemesen, május második felének megfelelően alakul a hőmérséklettel. Délen várhatóak a magasabb értékek. Az ország északkeleti felén helyenként élénk, erős ÉNY-i szél fúj. Éjszaka is marad a csillagfényes égbolt, itt-ott átmeneti, mérsékelt felhősödéssel. Csapadéktól nem kell tartani. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz jellemző.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda délután északnyugaton +20, délkeleten +31,

csütörtök reggel +7 – +12,

csütörtök délután +23 – +27,

péntek reggel +11 – +15 fok körül alakul.

A hétvégén

– Pénteken délelőtt is nagyrészt napos, nyáriasan meleg, kissé fülledt idő ígérkezik. Délután hidegfront közelít, nő a légköri labilitás, gomolyfelhősödésre, és elszórtan kialakuló záporokra, zivatargócokra van kilátás. Heves zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek. Éjjel megerősödik az É-i szél.

– Szombattól keddig az évszakos átlagnál hűvösebb, változékony, döntően erősen felhős, borongós időre készülhetünk, csak átmeneti, kevés napsütéssel. Időszakosan előforduló esőre, záporokra, néhol zivatarokra is számítani kell. Gyakran fúj erős É-ias szél.

Biometeorológia

Szerda: hidegfronti hatás várható szórványosan záporokkal, zivatarokkal, erős ÉNY-i széllel.

Csütörtök:  fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás, és Összes bejegyzésmár esernyőt sem kell magunkkal vinni. Sok napsütésre, mérséklődő légmozgásra, kellemes időre számíthatunk. A frontra érzékenyeknél a kialakult egészségügyi tünetek fokozatosan gyengülnek, megszűnnek. Használják ki a jó időt, töltsenek minél több időt a szabadban.

(Forrás)

Hajrá vitaminok!

 

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.