Indul a rezsiutalvány-nyereményjáték! – kisnyugdíjasunk szerint a rezsiseft…..

Drága nyugdíjas honfitársaim! Hát megkapjuk, mit “érdemlünk”, hála a Postának! Megkapta, hadd vigye, ha tudja, avagy hogyan tovább…..

Postatörvény szerint Ők ki fogják kézbesíteni és értesítőt is küldenek, ha nem tudnánk átvenni a rizsautalványt !

Na ez megoldódott, de még ne örüljél

Ha majd megkapod, akkor jön majd a neheze. Tegnap Fónagy államtitkár nyilatkozott: nem névre szólóak lesznek az utalványok, így azok a dúsgazdag nyugdíjasok, akiknek nincs rá szükségük, azok odaajándékozhatják a hozzátartozóiknak. Arról viszont nincs információ, hogy ezt egyeztették-e a szolgáltatókkal.

Nézzük a lehetőségeket….

Van egy olyan végtelenül szerencsés család, ahol élnek a nagyszülők mindkét ágon. S csak egy szem utóduk van, akinek adhatnák a rizsautalványt. Akkor Ő rögtön 36 ezer forinttal lehetne “beljebb”, ha a szolgáltató ezt engedélyezné. Vajon kérik majd az igazolást, hogy a kedves nagyszülőtől kapta? Mert ha nem, akkor ugye elkezdődik majd – már szervezkedés is folyik ez ügyben -, hogy felvásárolnák készpénzért lényegesen olcsóbban az utalványokat, aztán lehet csalni és nyerészkedni azokon, akiknek gyógyszerre, élelmiszerre kéne a pénz inkább.

Tegnap hallottam megdöbbenve,

hogy van az országban még mindig olyan település, ahol nem csak gáz nincs, de villany se, ez kb. 12.000 embert érint főleg a tanyákon. De a rendszerváltás után olyan települések is maradtak áram nélkül, amik a TSZ megszűnése miatt estek ki a szolgáltatásból. Ilyen volt a rendszer anno és a mai napig nem rendeződött. A fő fogyasztó megszűnt, az áramot kikapcsolták, de nem gondoskodtak pénzhiány miatt a TSZ-áramot kapok ellátásáról. Akik addig becsületesen fizető fogyasztók voltak.

Tudtad kedves olvasó, hogy volt petróleumlápás tüntetés is emiatt a Parlament előtt évekkel ezelőtt?

Erről eddig nem tudtam. Na kérem, az ott élőknek ugyan úgy nem lesz lehetőségük felhasználni az utalványokat, ahogyan az albérletben élőknek, a hajléktalanoknak sőt az idősek otthonában, elfekvőkben vagy éppen több hónapos kórházi kezelés alatt állóknak. De menjünk tovább! 2010 óta évente minden nyugdíjast megkárosítottak a közgazdászok szerint évente 90.000 ezer forinttal. Ebből most cseppentenek 9.000 ezeret utalványban. S akkor még nem beszéltem azokról, akiknél ugyan lenne szolgáltatás, gáz is és villany is, csak éppen ki van kapcsolva, mert nem tudják fizetni.

Jön a szeptember, pár nap van már csak hátra.

Idén elmaradt a beiskolázási segély. Jön az idei év legbrutálisabb áremelkedése. Nem csak a sertéshús, de az összes húskészítmény ára emelkedik, mint ahogyan a tejnek és a tejtermékeknek, valamint a zöldségnek és gyümölcsnek árai is csillagászatiak már most, de előre szóltak, idén még az alma sem lesz olcsó, hagymáról, burgonyáról, paprikáról ne is beszéljünk.

Várják a világgazdasági válságot is a szakértők. Mi sem maradunk ki belőle. Mint ahogyan az unió gazdaságának megtorpanását is megérezzük. Ezekhez képest ez az utalvány egy csepp a tengerben. A fiatalok nem emlékezhetnek de mi idősek igen: “ha megnyerte hadd vigye”, na ilyen ez az utalvány is.

Ha át tudod venni vigyed, álljál sorba, mindegy szinte, hogy a Postán vagy az ügyfélszolgálati irodáknál fogod tudni beváltani, sorba fogsz állni órákat.

Ha tudsz állni egyáltalán, ha lesz erőd és ideged kivárni mire Rád kerül a sor

Vagy ott a lehetőség, amit már sokan hirdetnek, átveszik az utalványodat fillérekért, mert Ők “segítenek” neked. Volt pár éve már példa rá, mikor a szomszéd járt házról házra és fillérekért fel akarta, vagy fel is vásárolta az Erzsébet utalványokat azoktól, akik már nem tudtak elmenni a közértbe vagy a bevásárló központba, hogy beváltsák.

Nem is értették mi az, mire is jó. Van 1 hónapunk jó esetben ahhoz, hogy várjuk a csodát. A kormány fog-e változtatni ezen a csepp adományon, vagy elkezdődik az országos nyeremény játék. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy már most tud. Csak veszíthetünk kb. 1-1,5 millióan. Mint ahogyan nagyon sokan elveszítették azt a 12.000 forintos lehetőséget, amit téli rezsire adtak és rengetegen nem kaptak meg, mert náluk nem gáz, villany, vagy távfűtés volt. Így kiestek belőle. Várták természetben a fát vagy a szenet. Ma sem kapták meg! S már nem is fogják mert már régen érvényét vesztette.

Hát ezért sem jár semmi se köszönet se öröm.

Meg kéne tanítani, hogy ha adsz annak örömet kéne, hogy okozzon. Ha nem szívből adod, hanem azért, mert érdeked fűződik hozzá, annak ez lesz az eredménye. Keserű szájíz!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük