Infektológus: van olyan gyógyszer, ami életet menthet!

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szerint vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel a koronavírus betegség súlyossá válása megelőzhető!

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki

– mondta hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban felidézték a koronavirus.gov.hu-ra feltett legfrissebb információkat,

amelyek szerint meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma pedig 447-re nőtt.

Szlávik János az adatokra reagálva elmondta,

a járvány kibontakozásával az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak. Ilyenkor néhány hét alatt enyhülhet a láz és a köhögés.

A kórházban csak a súlyos, sokszor életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni; közülük körülbelül 10-15 százalék szorul gépi lélegeztetésre.

Megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult, s már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható

Ezért azoknál, akik már három napja jól vannak, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség, hiszen csak így lehet biztosítani, hogy nem adják tovább a kórt.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel a betegség súlyossá válása megelőzhető,

ezek között vannak különböző malária elleni készítmények, antibiotikumok és más vírus elleni gyógyszerek. Ezek kombinációjával – úgy tűnik – Magyarországon is sikerül a súlyosabb szövődmények kialakulását csökkenteni.

A betegek 30-40 százalékánál alkalmaznak ilyen készítményeket

Valódi gyógyszer a koronavírus ellen egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik – hangsúlyozta.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük