Ingyen BKV a gyerekeknek! - Karácsony ötlete átment a közgyűlésen - Városi Kurír

Sorting by

×

Ingyen BKV a gyerekeknek! – Karácsony ötlete átment a közgyűlésen

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta az atlétikai világbajnokság megrendezésétől visszalépő döntést, de a közgyűlés még egy nagyon fontos döntést hozott.  Megszavazták Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát, hogy a 14 év alattiak csütörtöktől ingyen használhatják a BKV-t. Ennek értelmében szeptember 2-tól a fővárosi közösségi közlekedési járatokon díjmentesen utazhatnak a 14 éven aluli fiatalok.

Hirdetés

Ez a befektetés alighanem már rövidtávon is megtérül

Ezzel a lépéssel megállítható a közösségi közlekedéstől elpártolók számának növekedése, ami a covid időszaka alatt annak ellenére nőtt még tovább, hogy a nemzetközi tanulmányok szerint a közösségi közlekedésben alacsonyabb a fertőzés kockázata, mint más terekben – írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Reményeink szerint akár a covid előtti szintre is nőhet a közösségi közlekedéssel utazók száma: a 14 éven aluliak ingyenes utazásával nemcsak ők, de a szüleik is visszacsábíthatók ide, miközben pozitív hatásként jelenik meg a jövő generációjának tudatos közlekedésre való nevelése. Egyúttal családtámogató intézkedésről is van szó, hiszen jelentős összeg marad a szülők zsebében, miközben a Fővárost sem éri anyagi veszteség: ha az akcióban érintett 121 ezer diákból minden tizedik esetében el tudjuk érni, hogy a szülő közösségi közlekedésre váltson, akkor az intézkedés nullszaldós, tehát nem okoz többletkiadást a költségvetésnek

– írja a közlemény, amelyben hozzátették: ehhez az szükséges, hogy megközelítőleg havonta 10 ezer bérlettel több legyen értékesítve a felnőtt utazók részére a 2021-es átlaghoz képest.

A döntés egyetlen apró szépséghibája, hogy

nem foglalkozik azokkal a szülőkkel, akik időben megvették gyermekeiknek a diákbérletet, az ő holnaptól feleslegessé váló bérleteik árát visszatéríti-e valaki, vagy fogadják el csendben, hogy  igy jártak.

Kapcsolódó

 

ingyen BKV

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ingyen BKV a gyerekeknek! – Karácsony ötlete átment a közgyűlésen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.