Connect with us

Kerítésen innen

Ingyen jogsi, persze! Csak 2024-ben 526.769.445, azaz ötszázhuszonhatmillió meg a reszli az ára

Ingyen jogsi, persze! Csak 2024-ben 526.769.445, azaz ötszázhuszonhatmillió meg a reszli az ára
Megosztás

Ahogy arról beszámoltunk, újra hatalmas ötlettel állt elő a kormány, amiről előljáróban csak annyit, hogy amit „ingyenesként ad el a kormány a köznek”, azt mi fizetjük, mindannyian, hiszen tudják, nincs ingyen leves…. A hír pedig: zajlik a honvédségi gépjárműoktatók képzése – tudatta közleményében a Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezette Honvédelmi Minisztérium.

Ennyi az annyi: 526.769.445.- közforint

Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi a határozatot, amivel pénzt ad a kormány (?) arra, hogy ingyen szerezhessenek jogosítványt a végzős középiskolások.

A pénzügyminiszternek idén a Magyar Honvédségnek a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésének gyakorlati oktatásban történő részvételéhez egyszeri jelleggel 526 769 445 forintot kell biztosítania.

Varga Mihálynak úgy kell terveznie a jövő évi költségvetést, hogy

a pilotprogramra 2025-ben 831 751 580 forintot szánt a kormány.

2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítják a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, a KRESZ- és egészségügyi oktatást támogatva.

Az új kiszemelt az autósiskola-biznisz, vagy…?

„A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024 szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.

A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és

a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat.

A projekthez kapcsolódó pilot program keretében

folyamatban van a kijelölt személyek szakoktatói képzése, melyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. tart.”

2 éves jogsi a feltétel

A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben

  • 23. életévüket betöltötték,
  • középiskolai érettségivel, valamint
  • legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és
  • egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek.

A tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul. A diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskola erre irányuló együttműködési megállapodása alapján valósul meg” – zárul a közlemény.

Szerző