Ingyen krumpli helyett ingyen kalács, méghozzá a választás napján

Szép kis falú Baksa a Mecsek aljában, alig 30 kilométerre Pécstől. A helyiek ma különös dologra ébredtek: nem elég nekik a szabadság ajándéka, a választás, de jár hozzá még ingyen kalács is. Az esetet a Szabad Pécs portál hozta nyilvánosságra.

Ezek mennek….

A község polgármestere, Tóth Gábor eddig függetlenként vezette a falút, a mostani választáson azonban már Fideszes színekben indult és mint ilyen, úgy tűnik, elirigyelte új tartói választási módszereit és igyekezett még rajtuk is túltenni.

Tóth a választásnapjára a fényképével egybecsomagolt kalácsot osztatott,

tehát nem osztott, az érvedeltségi körébe tartozó  kisboltban, azzal az ajánlással, hogy mindenki menjen el szavazni. A Szabad Pécs kikutatta azt is, hogy a polgármester már korábban is belekeveredett mutyigyanús ügybe, pontosabban részese volt a trafikbotránynak is.

A Városi Kurír telefonon igyekezett választ kapni kérdéseire a polgármestertől, de nem sikerült elérnünk, ezért arra kérjük olvasóinkat, aki tudja, közvetítse neki legalább egy kérdésünket:

„Az ingyen kalács ezután a az év minden napján jár majd a helyieknek, vagy csak öt év múlva megint egy napra?”

Magyar Katolikus Lexikon:

Megvesztegetés:(lat. corruptio): személy →hamisságra való rávétele anyagi eszközökkel. – A m. büntetőjogban: a közélet tisztasága (→közjó) elleni bűncselekmény.

 

One thought on “Ingyen krumpli helyett ingyen kalács, méghozzá a választás napján

  • Nincs Heje Sírási Szó-Táratok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük