Mindenki életében megesett már, hogy csudaajánlattal kereste fel “jóakarója”, ami annyira csábító volt, hogy egyszer-egyszer Ön is rábólintott az üzletre. Aztán rendre jött a feketeleves és bebizonyosodott, hogy ami ingyenes, az mindig baromi drága, vagy rossz, esetleg többet árt, mint használ.

Miért dőlünk be mégis az ingyen-tankönyv-cuccnak?

Tiszta bolondság! A gyerek taníttatására költött pénz elenyésző része a tankönyvekre kiadott és mégis, sokadszor bejön a Fidesz-hülyítés és a többség elalélva fogadja az “ajándékot”. Ilyen olcsón adjuk a lojalitást? Ennyire nem számít, mit tanul a család szeme-fénye?

- Hirdetés -

Rétvári rózsaszín arccal jelentette….

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence közölte, jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel: míg tavaly közel 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett.

Majd jó lesz valamire…..

Ez most vagy azt jelenti, hogy ennyivel több gyerek jár iskolába, – amihez semmi köze a nemzet 10 éve regnáló kormányának – vagy azt, hogy ennyivel több lurkó oktatási intézményét sikerült kötelezni az egyen-tankönyv használatára. Vagyis igénylésére, mert szerencsére az osztálytermek ajtajai – hellyel-közzel – még mindig csukhatók és sok pedagógus tanít jegyzetből.

Sikerjelentés rétváriul…..

Az állam bebizonyította azt is, hogy mindez megvalósulhat olcsóbban is, ugyanis a leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben

Bódis József oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a tankönyvellátás ingyenessé tétele a folyamat teljessé válásával évente több mint 14 milliárd forinttal csökkenti a családok terheit.

Mérsékelt habzású hihetőség….

Ön szerint mennyire valószínű, hogy amikor baromira megdrágult a fuvarozás, az alapanyagok ára, a bérköltség és még a darabszám is, sikerült a nemzet kormányának piaci alapon jelentősen beszerzési árat csökkenteni?

És az, hogy a mindezt előállítók ingyen, Rétvári két gyönyörű szeméért adják mindezt ingyen.

Ön szerint ki állja a 14.000.000.000 forintos cehhet?

Természetesen Ön, meg Ön, meg Ön is, kedves olvasó!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét