Inkább drogozzon a magyar gyerek, de Soros-támogatott alapítvány ne segítsen neki! – Hungarikum!

Micsoda agyament ország lettünk? A komlói szóbeszéd – magyarázat híján – azt tartja, hogy a kisváros rendőrkapitányának azért kellett mennie, mert a helyi darts klub vezetőségi tagjaként elindítója volt a drogmegelőzési programnak, s ehhez a munkához tavaly 1,9 millió forint támogatást kaptak a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványtól. 

Elmebaj!

Baranya megye rendőr-főkapitánya, Gulyás Zsolt, aki frissen kapta a posztját, jó seprőként január 23-i hatállyal visszavonta a Komlói Rendőrkapitányság vezetőjének, Váczi Istvánnak parancsnoki kinevezését. Az ezredes 13 éve irányította a rendőrök munkáját Komlón, s tevékenységével városszerte elégedettek voltak. A kapitányság bűnügyi mutatói átlagon felüliek, s Komlón nem voltak olyan „kínos rendőrségi ügyek”, amik előrevetítették a főkapitányi döntést.

Gulyas-Zsolt
Gulyás Zsolt; fotó: biztonsagpiac.hu

„Drog helyett darts” program – pfújjjj, már a neve is olyan izé…..

Váczi indoklás nélküli leváltása találgatásokra ad okot a 23 ezer lelkes városban, s a megye közélet iránt érdeklődő köreiben. Úgy tűnik, van is arra feltételezés, hogy miért kellett távoznia posztjáról az ezredesnek. A Szabad Pécs internetes hírportál szerint – vélhetően – azért, mert Váczi egy darts klub vezetőségi tagjaként elindítója volt egy drogmegelőzési programnak, s ehhez a munkához tavaly 1,9 millió forint támogatást kaptak a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványtól. A „drog helyett darts” program keretében a klub iskolai napokat szervezett, ahol a drogok veszélyeiről tartottak előadást, és dartsra tanították a diákokat, emellett – többek között – olyan darts versenyeket rendeztek, amelyeken nagyszülő-unoka párosok vettek részt.

A megelőző programot a helyi vállalkozók is támogatták pár százezer forinttal, a munka sikeréhez azonban jelentősen hozzájárult a Soros-pályázat pénze.

Soros veszélyes terve: nem lop, hanem ad!

Kicsinyítés …

A portál szerette volna megtudni hogy miért mentették fel Váczit, és volt-e szerepe ebben annak, hogy egyesülete pénzért pályázott és nyert Soros alapítványától, ám a főkapitányság nem kívánt ezekre a kérdésekre válaszolni. Váczi sem nyilatkozhat, így maradnak a találgatások. A volt kapitány továbbra is rendőr maradhat, információk szerint Pécsen ajánlanak neki munkát.

Kuncze Gábor: Akinek mindenről az jut az eszébe, hogy Soros, migráns, vagy Brüsszel, – vagyis Orbán – az debil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük