Sorting by

×

Internacionális Orbán – “Csak nagyon ritkán nyalogatta a száját”

Orbán nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, nyilván fölpumpálták, mert csak nagyon ritkán nyalogatta a száját, akkor is gyorsan rükverc. Csak néhány megjegyzés, mert politológósok már kivesézték, és ahogy látom, ez olyan, hogy százezer veséje van, lesz még munka nekik bőven. A beszélgetések állandó szereplői beköltöztek az ATV-be már rég, belakták, időnkét jön egy-egy új, de lám, albérlőt ki lehet tenni, rendszerint el is tűnik, nem baj.

Nézzük a lényeget, röviden

  • Már az elején mulattatott, hogy versenyt emlegetett , pont ő, aki mind a politikában (MDF, FgKP, MDNP, MIÉP) mind a gazdaságban(Mészáros Mészáros und nocheinmal plusz kötélbarátok) minden versenyhelyzetet kizár és megszüntet, nulla rizikó, biztosra megyünk, hajrá.
  • Azért nagy pofátlanság ám a költségvetési hiányról és az államadósságról beszélni, mikor most már az egekben van,, és mi lesz még!
  • „Teljes nemzeti egység” –na ez az, amitől borsódzik a hátam. Tudjátok, hol volt teljes nemzeti egység? Németországban 1933-.1945, meg a Szovjetunióban, kivéve a Gulagot, mert ott talán megoszlottak a vélemények. A teljes nemzeti egység (az idegen támadástól, a futball vébé-döntőtől és más természeti katasztrófától eltekintve) a diktatúra másik neve.
  • Békés egyet nem értés” –na, ez meg a másik. Ha ebből a Pártról vennénk példát, már vér folyna a pesti utcán. És gondoljunk a Népszabdságtól a Hír TV-n át a Magyar Nemzetig és az Origóig, a Figyelőről és a vidéki lapokról nem is beszélve. Aztán a CEU, az SZFE. Békés, az egy megye. Semmi köze a szónokhoz és pártjához.
  • Az EU-ban (hol? a Parlamentben? A Tanácsban? A Bizottságban? A Bíróságban?) dominál a baloldal. Ez egyszerű hazugság. Már, ha például az Európai Néppártot, a Parlament legnagyobb frakcióját nem tekintjük baloldalinak. Igaz, a szónokot baromian s.ggbe rúgták, lehet, hogy épp a farának bal oldalán.
  • Esze ágában sincs senki oroszt kiutasítani, a KGST kémbankot meg pláne nem. Bár nem mondta, hogy a hírszerzésen kívül mi a fenét keresnek itt. Megjegyzem, azért arra sem igen akad példa, hogy egy ország az ellene és (feltehetően) a szövetségesei ellen folytatott kémkedést külön diplomáciai mentességgel segítené elő és mintegy csak a testén keresztül.
  • Többször is elhangzott az a rövídítés, hogy RFF, ami így inkább (elnézést) Real Fucking Funny. Amire a szónok utalt, az RRF, azaz Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz azaz Recovery and Resilience Facility. Nem mindegy.
    Bár, ahogy vesszük.

Illusztráció. Cseri László

Előzmény

Orbán,

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.